måndag 12 december 2011

Veggievänlig hallonmousse

Precis som jordgubbsmoussen jag gjorde häromdagen så var även denna utan gelatin och smakade väldigt gott! Jag har också en annan favorit när det gäller hallonmousse, det är den här som innehåller färskost. Men den jag gjorde nu gick väldigt snabbt att göra, vilket kan vara bra ibland :-)
En sats räckte till ett lager på en 24 cm tårta.

Du behöver:

135 g hallon
2 msk vatten
0,5 msk socker
2 droppar citron
2 dl gelesocker
2 dl grädde

Gör så här:

1. Koka upp hallonen i vattnet och lite citron tills allt har mosas sönder och ser ut lite som sylt.
2. Häll sedan i gelesocker och socker och koka några minuter.
3. Ställ det kallt i kylskåp några timmar.
4. När det är helt kallt och tjockt, vispa upp grädden och blanda sen ner den i "hallonmoset".

Receptet har jag hittat hos Milli.

11 kommentarer:

  1. Roligt med mousse utan gelatin, uppskattas :)

    SvaraRadera
  2. Funkar det om man tar bort gelesockret? :)

    SvaraRadera
  3. kan man frysa en tårta med veggiemoussen? eller förstörs moussen då?

    SvaraRadera
  4. Jag har faktiskt aldrig testat så vågar inte svara på det..

    SvaraRadera
  5. Hej, tack för bra sida!
    Ska göra tårta till på söndag och ska ha hallonmousse (veggie) i. Funderar över om man kan göra hallonmoussen redan på lördagen och lägga den på tårtan på söndag? Blir det bra eller ska man göra det samma dag?
    /Sandra

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Ursäkta mitt sena svar, men visst går det bra!
    Lycka till med tårtandet :-)

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Tack för mycket inspiration! :)
    Ska det vara frysta eller färska hallon i den här moussen?
    /Malin

    SvaraRadera
  8. Svar
    1. Går det bra att använda jordgubbar till detta recept med?

      Radera
  9. Kan man göra denna mousse men byta ut hallonen mot blåbär istället??

    SvaraRadera
  10. Lyckades inte alls lika bra med det här receptet som veggievänliga jordgubbsmousset. Jag blev tvungen att micra hallonsmeten så att den blev lite varm innan jag blandademed grädden föR den var stenhård. Testade med blåbär också och den blev också stenhård. Dom smakade bra i alla fall och konsistensen på mousserande blev bra när jag hade micrat smeterna. Nästa gång kommer jag köra på jordgubbsreceptet och nara byta ut mot hallon eller blåbär. Ska bli spännande att se imorn hur dom funkar i tårtan :) tack för hjälp med veggievänliga mousse r!

    SvaraRadera