tisdag 20 december 2011

Modellerat brudpar

Förutom mina två systrar så växte jag upp tillsammans med tre andra barn, nästan som syskon eftersom vi träffades i princip varje dag, då våra mammor turades om att arbeta så vi aldrig behövde gå på dagis. Och var det sommar, jag då kunde vi åka på semester tillsammans, och var det nyår eller kräftsiva etc. så firades detta också gemensamt. Lite som barnen i Bullerbyn :-)
I alla fall så var Henrik den ena av dessa barnen, han gifte sig i somras och jag gjorde denna bröllopstårtan till dem. För någon vecka sedan ringde hans syster, Petra, och berättade att hon skulle gifta sig. I all hemlighet, ingen visste någonting. De skulle bjuda familjen på middag efteråt, och när efterrätten skulle serveras, som skulle vara tårta, ville de att jag skulle göra något att sätta uppå som syftade på att de hade gift sig. Om det sedan var ett platt eller tredimensionellt brudpar fick jag själv välja.
Eftersom jag aldrig modellerat brudpar innan var det en väldigt rolig utmaning, och att det var i hemlighet var extra kul. Blev bara lite svårt när mamma kom förbi och jag höll på att modellera det. Fick svamla till en förklaring ;-) 
När jag googlade runt lite och läste väldigt många svordomar på olika bloggar om hur svårt det var att modellera stående brudpar bestämde jag mig för att göra ett sittande par. Och hittade ett väldigt fint hos Maria som jag hämtade väldigt mycket inspiration ifrån.

Bruden fick dock ett väldigt tungt huvud och det fick fixas med lite ätbart lim och några tandpetare, tur man kunde dölja dem med håret ;-)

Stort grattis till er båda, hoppas ni har många lyckliga år framför er :-)

7 kommentarer:

 1. Åh! De blev ju Jättefint!!!
  / Pia lejonquist

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen ett jättefint brudpar!! fina detaljer med rosa slips och söt klänning :)
  Jättesöta!!

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt fint brudpar! :) Har väldigt svårt att tro att de där är ditt första ;)

  SvaraRadera
 4. Vilka gulligt brudpar, dom ser ut att vara så nöjda med tillvaron. Gillar speciellt brudens hår, det har du lyckats väldigt fint med!

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul att de gift sig!! Jättefint brudpar du modellerat. Du är jätteduktig!

  SvaraRadera