tisdag 27 december 2011

Parmarullar med parmesan och kanelstekta äpplen

Dessa små godbitar är betydligt enklare att göra än vad de verkar, väldigt goda blir de med! Kan även utan problem göras dagen innan. Gott till såväl glögg som champagne!
Receptet är hämtat från Buffé, och ger 36 stycken.

12 skivor parmaskinka
1/2 dl socker
2 tsk kanel
3 äpplen à 100 g
100 g parmesanost
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk smör

1. Blanda socker och kanel. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
2. Vänd äppelklyftorna i kanelsockret och stek dem gyllenbruna i smör. Låt svalna.
3. Finriv parmesanosten. Blanda med crème fraiche till en slät kräm.
4. Lägg en ganska tjock sträng av krämen på varje skinkskiva. Rulla ihop till en rulle.
5. Skär varje rulle i 3 bitar med en vass kniv. Ställ bitarna på ett fat och stick ner en äppelklyfta i varje.

1 kommentar:

  1. åh dessa ser ju supergoda,perfekt att bjuda på som aptitretare

    SvaraRadera