tisdag 6 december 2011

Sött och gott i juletid

 Julen tror jag är den tid på året då vi tillverkar sötsaker som mest i våra kök. Här hemma är det inget undantag! Här kommer lite tips på godsaker som jag bakade förra året. Både busenkla recept utan ugn och lite mer avancerade :-)
 
Oreo cake balls. Något av det lättaste man kan göra som samtidigt blir vansinnigt gott! Jag formade dessa som tomteluvor och satte fötter på, men det går givetvis lika bra att göra som vanliga bollar! 

 Är man sugen på att dekorera pepparkakor så är en bra kristyr att föredra. Ett toppenrecept som jag alltid använder mig av innehåller både vinsten och marängpulver som kan vara lite knepigt att få tag på om man inte handlar det över nätet, men det är värt mödan, då den är väldigt lätt att arbeta med!
 Dessa Bountybollarna blev nog fjolårets favorit. De kunde ses på många bloggar och många lovordade dem.
Personligen tyckte jag också att de blev väldigt goda. Och fast det blev hela 50 stycken av en sats fanns det inget kvar när julen var över...

 Jag experimenterade mycket med tryfflar förra året, och en sort var dessa "black and white". En perfekt kombination av mörk och vit choklad! 
 Pepparkakor hör ju verkligen julen till och ett gott alternativ är dessa pepparkakscupkaces som jag bakade till sonens namnsdag. 


Sist men inte minst blev dessa saffranscupcakes. Enbart saffransmuffinsen blev väldigt torra och tråkiga. Men i samband med den söta frostingen blev de väldigt goda! Så från att ha varit misslyckade muffins blev de väldigt goda cupcakes!

Hoppas det gav lite inspiration. Kan lova att det kommer mera :-)


2 kommentarer:

  1. Så mycket gott och så fint du har gjort din tomte cake ball.

    SvaraRadera
  2. Mums, så smarriga saker du bakade i fjol. Älskar spritsningen på saffranscupcakesen, hur får du till de så fint?

    SvaraRadera