söndag 11 december 2011

Pepparkaksbak!

 I går var det stora pepparkaksbakardagen hos mina föräldrar. Jag tror att under alla år har vi bakat pepparkakor där. Alltid samma recept, nämligen min gamlamormors. Det är 113 år sedan hon föddes så det är ett gammalt recept. Gamlamormor Eller var väldigt tyst om sina recept och delade gärna inte med sig, skrev inte alltid ner dem heller. Men detta lämnade hon efter sig, vilket vi är väldigt tacksamma för!
Degen ska kavlas ut riktigt tunt, så man ser underlaget igenom. De blir riktigt spröda och väldigt goda. Så här ska pepparkakor smaka tycker jag! Receptet hittar du här 
Sen har jag ju lite mani på kakformar. Skulle gissa att jag har cirka 200-250 stycken....
Jag köpte på mig en massa olika när vi var i USA för några år sedan, och så fort jag hittar någon rolig åker den ner i shoppinkorgen. De fyller nu nästan en hel stor gul Ullaredskass.... Men roligt är det, och syskonbarnen tyckte det var väldigt roligt att botanisera bland dem i går!
Lite stjärnor, blir kanske kommande cupcakedekorationer!

 Vad vore en adventsfika utan T-rex pepparkakor :-)

4 kommentarer:

 1. 200-250 kakformar, det var inte lite det :) Fina pepparkakor!

  SvaraRadera
 2. Oj va många kakformar du har,rena Kak paradiset.
  Jag gjorde också massa pepparkakor då jag gjorde huset,dock får ja allt lära mig kavla bättre,då vissa blev perfekta och andra lite tjockare än vanligt.

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt, pepparkakorna ser jättefina ut! Coolt att du har så många formar, då blir det ju lite roligare :)
  Kanske ska prova ditt recept, har inte hunnit göra pepparkakor än! En gammelmormors recept KAN inte vara dåligt :D

  SvaraRadera