Ojoj så goda de är! Omöjligt att bara äta en!
Receptet hittade jag hos bli min jäst och var ytterligare ett sånt måste-provas-snarast-recept :-)
Jag fick ut cirka 50 (ganska små) tryfflar av en sats.
200 gram mjölkchoklad
1 dl grädde
1.5 - 2 påsar turkisk peppar (2-3 dl)
1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål/bunke.
2. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
3. Mortla eller krossa turkisk peppar till små bitar. (Jag lade det i dubbla påsar och slog med en hammare först, sedan mortlade jag det.)
4. Häll i nästan allt i chokladgrädden och rör om. Smaka av och se om det är lagom med lakritssmak, annars tillsätt lite till. (Tänk på att lakritssmaken ökar lite till när man rullar dem senare.)
5. Låt svalna några timmar i kylskåp, ev behöver man ställa in dem i frysen lite innan man rullar dem för de är lite kladdiga.
6. Forma till bollar i handflatan, rulla dem sedan i krossad turkisk peppar.
Låter helt kanongott, salt och sött på en o samma tugga:)
SvaraRaderaa ja älskar lakrits,i alla fall när de kommer till godis.
SvaraRaderaDe låter sjukt goda.. dom skall jag göra
SvaraRaderaDet här lät ju vansinnigt gott!! När får jag smaka. ;o)
SvaraRaderaJa de är väldigt goda!
SvaraRaderaCarina: Kom när du vill, har jullov from i morgon kväll :-)
Det blir en god kombo! :)
SvaraRaderaHar också gjort lakritstryfflar, kommer upp inom det närmaste!
Choklad och lakrits är så gott tillsammans! Hoppas du har en fin julhelg!
SvaraRadera