söndag 14 november 2010

Pappas tårta
Det är ju pappornas dag idag så det får ju firas med tårta :-)
Denna tårtan skulle bli en väldigt enkel liten tårta, men ett tag höll jag faktiskt på att kasta ut den genom fönstret. Som tur var gjorde jag inte det för det är en av de godaste tårtorna jag gjort!

Jag skulle testa att göra chokladsugarpaste efter ett nytt recept, men det blev bara pannkaka, gick inte alls att kavla ut, så jag fick kasta allt och blanda till ny. Denna gången gjorde jag enligt ett recept på chokladpasta som jag testat innan, och som jag i fortsättningen nog alltid kommer att använda mig av. Den blir väldigt god och (har jag lärt mig nu) är förhållandevis lätt att kavla ut.
Dock var den inte lätt att få slät på tårtan, försökte man lyfta för att släta ut så sprack den bara så det blev en ful volang nertill som jag försökte rädda så gott jag kunde genom att göra ett tjockt kantband.
Tårtan blev inte alls som jag tänkt mig från början, men i slutändan blev jag ganska nöjd ändå, inte minst över smaken :-)

Tårtbotten "Lika delar" bakad i 15cm form
Fylld med ganache gjord på 1,5 dl grädde och 100g Marabou daim och i det andra lagret gjorde jag en snabbgjord hallonmousse utan yoghurt.
Den är spacklad med Arlas nya jordgubbsgrädde (riktigt bra och god faktiskt!)
Täck med chokladpasta.
Dekorationer i chokladpasta, marsipan och sockerkulor.
3 kommentarer:

  1. Den blev ju jättefin trots dina missöden (som nog alla tårtbakare känner igen sig i..)

    SvaraRadera
  2. Kan garantera att tårtan var mumsig.
    Mamma och Pappa

    SvaraRadera