söndag 28 november 2010

Vaniljkräm

Det finns enklare och svårare varianter av att laga vaniljkräm. Jag brukar använda mig av denna, den är ganska lättgjord, och en sats blir lagom i en normalstor tårta på 20-22cm.

2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl vit sirap
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull.
Låt det sjuda tills det tjocknar.
Blanda i vaniljsockret och låt svalna innan användning.

Receptet är hämtat från Elle mat & vin.

Jag har även testat att göra en halv sats, och då blev de väldigt tjock så det får nog experimenteras vidare innan det blir bra!

8 kommentarer:

 1. Det här provade jag igår och blev jättenöjd! Har lagt ut det på min blogg, hoppas det är ok! Har länkat hit :)

  SvaraRadera
 2. Den här vaniljkrämen är superbra! Enkel och god :)

  SvaraRadera
 3. Går det även att använda ljus sirap?

  SvaraRadera
 4. vi testade receptet. problemet var att vi hade en ägg alergicker men vi löste det. förövrigt var receptet enkelt och gott till tårtan. tack :)

  SvaraRadera
 5. hej har testat receptet och alla tyckte att det var en jätte god fyllning i tårtan. problemet var bara att vi hade en ägg alergicker men vi löste det snyggt, tack för receptet ;)
  det var en gång en Bellman som skulle simma över Europas hav och när det var två meter till bryggan vände han och simmade hem igen för att han blev trött.
  (bajskorv) - skit i det. skoja bara.
  det var en gång en blondin och en brunett som promenerade i en park. då sa brunetten- titta en död fågel. och blondinen tittade upp mot himlen men såg ingen fågel...
  svar: en död fågel kan inte flyga
  tack så mycket för mina råa dåliga skämt så ses vi inte igen om jag inte känner dig förstås som läser. hej:::))) prutt

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det var mig sannerligen inga bra skämt :(

   Radera
 6. Det var den äckligaste krämen jag nånsin gjort, haha! Måste ha misslyckats totalt, men äggulorna började klumpas ihop (lät det aldrig koka upp), och när det hade svalnat smakade det äcklig äggröra med vanilj smak ='D

  SvaraRadera
 7. Tack, för härlig inspiration och förmedling av din erfarenhet. Har varit till stor hjälp. Vaniljkrämen blev jättebra, har aldrig tidigare tänkt på att det skulle kunna vara så lätt. Önskar dig en skön sommar med mycket tårta :-)

  SvaraRadera