Arla har kommit ut med ny smaksatt vispgrädde, och detta måste ju testas! De söker nu testpiloter att gratis testa dessa nya produkter, så jag var ju tvungen att anmäla mig =) Vill du också vara med? Klicka på länken för mer info!
http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/Så här skriver Arla själv om sina nya produkter:
Smaksatt vispgrädde senaste nytt från Arla
En svensk klassiker i ny tappning. Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas
mejerikylar. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde
fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass,
vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse
eller att avnjutas precis som den är.
Under de senaste två åren har efterfrågan på gräddprodukter
ökat markant. Till exempel har försäljningen av vanlig
vispgrädde under samma period, ökat med 29 procent.
Orsaken är framförallt gräddens naturliga egenskaper som
traditionsrik smakförhöjare. Samtidigt söker konsumenten
nya produkter som både skapar variation och gör det enklare
att lyckas med efterrätter och bakverk.
Smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två
karaktäristiska smakvarianter. I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i
jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbssylt. Chokladgrädden är helt slät
medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av bär. Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt
på 27 procent och vispas lätt till önskad konsistens. Den är dessutom lika hållbar i uppvispad
form som vanlig vispgrädde.
– Vi svenskar har ett genuint intresse för bakning och desserter och det är många som efterfrågar
produkter som förenklar i köket och är lätta att använda. Smaksatt vispgrädde är just en sådan
produkt. Den utmanar dessutom svenska folket att tänka nytt. Byt exempelvis ut vaniljsåsen till
rabarberpajen mot jordgubbsgrädde. En garanterat lyckad kombination, säger Elisabeth
Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.
På uppdrag av Arla har stjärnkonditorn Conrad Tyrsén tagit fram recept baserade på den
smaksatta vispgrädden. Han har dessutom definierat olika ”smakkompisar” – speciella
kombinationer som är extra lyckade tillsammans med choklad- respektive jordgubbsgrädde.
– Smaksatt vispgrädde är ett nytt och spännande tillskott i mejerikylen. Produkterna passar lika
bra att användas i tårtor som ett vispat tillbehör till smulpajen eller våfflan. Jag prövade mig fram
med båda varianterna och tyckte de här kombinationerna var bäst, säger Conrad Tyrsén, Årets
Konditor 2009.
Conrad Tyrséns smakkompisar
Prova jordgubbsgrädden tillsammans med smaker som rabarber, lime, balsamico, pistage, svarta
vinbär, krusbär, vit choklad, mynta, stjärnanis eller lakrits. Chokladgrädden passar extra bra
tillsammans med kaffe, kardemumma, körsbär, hallon, nötter, mandel, röda vinbär, salt och rom.
Arla Köket smaksatt vispgrädde finns i butik från och med nu och har ett cirkapris på 16 kronor.
Produkterna kommer säljas i återförslutbar förpackning (2,5 dl) med skruvkork. Smaksatt
vispgrädde är hållbar i 28 dagar i oöppnad förpackning och 4-5 dagar i öppnad.
För mer information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84
E-post: inger.soderlund@arlafoods.com
Elisabeth Hedenljung, Varumärkesansvarig Arla Köket.
Tel: 08-789 54 40, 0706-89 54 40
E-post elisabeth.hedenljung@arlafoods.com
För högupplösta bilder
www.mediawizard.arlafoods.com/
För recept och inspiration besök:
www.arla.se/smaksatt
Om Arla
Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter.
Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor.
Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i
13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska
sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från
mjölkproduktion till färdiga produkter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar