Efter en rad inlägg med en massa sötsaker är det nog på sin plats med lite nyttigare saker :)
Dessa bullar gjorde jag i helgen, de blev väldigt stora och goda och är ett viktväktarrecept.
En bulle ger 4 propoints.
20 bullar
2 dl havregryn eller rågflingor
25 g flytande margarin
3 dl fingervarmt vatten
1/2 paket (25 g) jäst
1 tsk salt
1/2 msk flytande honung
1/2 dl linfrö
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl
Koka gröt få havregrynen /rågflingorna och låt den svalna till fingervarm.
Smula ner jäst, vatten, margarin, salt, honung, linfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
2 dl havregryn eller rågflingor
25 g flytande margarin
3 dl fingervarmt vatten
1/2 paket (25 g) jäst
1 tsk salt
1/2 msk flytande honung
1/2 dl linfrö
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl
Koka gröt få havregrynen /rågflingorna och låt den svalna till fingervarm.
Smula ner jäst, vatten, margarin, salt, honung, linfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
Det låters om goda frukostbullar.
SvaraRaderaVäldigt goda bullar tyckte vi på Arildsgatan...mmmmm...och tårtan var super god!!! KRAM Sofie, Mattias & Eddie
SvaraRaderaGuud så goda de såg ut.. Har faktiskt letat efter ett gott recept med linfrö i, så nu vet jag vad det blir för frukostbullar till helgens frukost:)
SvaraRaderaInte fel att jämna ut det söta onyttiga (men ack så goda..) med lite nyttiga frukostbullar! :)
SvaraRaderaDessa såg verkligen goda ut!!
Låter som riktigt mumsiga frukostfrallor
SvaraRadera