Det blev ca 30 ganska stora kakor.
Och smaken var väldigt god den med! Om ni har ätit den klassiska småkakan "shackruta" och så tänker ni er den mörka delen (den godaste enligt mig!) så har ni smaken på kakorna! Mums!
Det bästa med kakorna var att de inte flöt ut alls! Höll en perfekt form!
Tänk bara på att ha ungefär lika stora kakor på plåten då de färdiga olika snabbt om du har väldigt varierande storlekar.
Här kommer receptet! (jag hade inte i kaffepulver...)
Mörka chokladkakor
6 dl mjöl
1.2 dl kakao
1 tsk snabbkaffe pulver ( kan uteslutas)
225 g rumstempererat smör
2,3 dl socker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1. Blanda kakao och mjöl i en skål.
2. Vispa socker och smör tills ljust och fluffigt.
3. Blanda ner ägg,vaniljextrakt och ev. kaffepulvret och rör ihop ordentligt.
4. Blanda ner mjöl/kakaoblandningen lite i taget.
5. Har du bara en handvisp måste du ta hjälp med händerna för att få ihop en deg.
(Degen känns verkligen helt fel i början men efter lite vispande blir den perfekt!)
6. Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter.
7. Kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du valt.
8. Baka i 175º i ca 10-15 minuter beroende på storlek.
9. Låt svalna på plåten.
6 dl mjöl
1.2 dl kakao
1 tsk snabbkaffe pulver ( kan uteslutas)
225 g rumstempererat smör
2,3 dl socker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1. Blanda kakao och mjöl i en skål.
2. Vispa socker och smör tills ljust och fluffigt.
3. Blanda ner ägg,vaniljextrakt och ev. kaffepulvret och rör ihop ordentligt.
4. Blanda ner mjöl/kakaoblandningen lite i taget.
5. Har du bara en handvisp måste du ta hjälp med händerna för att få ihop en deg.
(Degen känns verkligen helt fel i början men efter lite vispande blir den perfekt!)
6. Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter.
7. Kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du valt.
8. Baka i 175º i ca 10-15 minuter beroende på storlek.
9. Låt svalna på plåten.
Låter gott med choklad i kakorna. Måste jag testa!
SvaraRadera