söndag 7 november 2010

En söt liten godbit

Centrera

Efter att ha sett dessa i diverse olika tappningar blev jag väldigt sugen på att testa själv. Hela denna lilla godbit är ätbar, och den är väldigt liten. Eftersom jag bara hade vit choklad hemma fick det bli smaken på den. Själva "skålen" är gjord av smält vit choklad som man penslar några gånger i en ischokladform.
I den har jag spritsat vit chokladganache som är gjord av:

100g vit choklad
1 dl grädde
För att den inte skulle bli supersöt blandade jag i lite hallon som jag hade i frysen!

Verkligen en "man tager vad man haver" godis, men så kan det bli när man inte kan hålla sig och vill testa något nytt. :) För övrigt är spritsning något jag måste öva på, denna gången använde jag en konditortyll, som är mycket större än andra, så det blir det inte nästa gång. För jag har en massa idéer på hur man kan variera dessa så fler lär det bli =)

5 kommentarer:

 1. Så söt!!! Hur många pp?

  SvaraRadera
 2. Jag testade också på detta igår eftersom jag hade lite smält choklad över. Men det är som du säger, en "man-tager-vad-man-haver" godsak! Jag har inte tagit några bilder på mina ännu, men det kommer :o) Dina låter väldigt goda!

  SvaraRadera
 3. Carina: Svårt att räkna ut eftersom det blev väldigt mycket över, men ca 2,5pp max!

  Sofia: Ser fram emot bilder på dina! Mina blev goda, men utan hallon hade de nog blivit alldeles för söta!

  SvaraRadera
 4. Har du något bra tips på hur man får chokladen att fästa i formen?
  Du har väl inte missat  Bakbloggskartan
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Karin: Jag smälte bara chokladen i micron och lät den sedan svalna/ stelna något. Sedan fäste den fint i formen! Använde aluminiumformar, vet inte om det gör någon skillnad. Kartan hade jag missat, tusen tack för den länken! Vet du hur man gör för att vara med?

  SvaraRadera