En tårta som har blivit riktigt bra de gånger jag gjort den är prinsesstårtan från Leilas bok "a piece of cake".
Så fasligt avancerad är den inte, men väldigt god :)
För en tårta på ca 12 bitar behövs
1 tårtbotten à la Leila
1 sats vaniljkräm (Detta är inte från kokboken, men det är mitt favoritrecept så jag använder det istället!)
2 1/2 dl färska (eller tinade frysta) hallon
1/2 dl strösocker
8 dl vispgrädde
Marsipan att täcka med.
Gör tårtbottnarna och vaniljkrämen, låt svalna.
Dela tårtbotten i tre jämna skivor.
Spritsa tre varv vaniljkräm som en ring runt kanten på den första skivan. Spara ca 2/3 av krämen.
Rårör hallonen med sockret och bred ut inuti i ringen.
Vispa grädden fast och fluffig.
Blanda ca 1 dl av grädden med vaniljkrämen och bred över hallonen.
Lägg på nästa skiva och bred ut resten av vanilj/gräddblandningen.
Lägg på sista skivan och bred på resterande grädde över hela tårtan, forma det som en kupol.
Kavla ut och täck med marsipan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar