tisdag 30 november 2010

Leilas prinsesstårta

En tårta som har blivit riktigt bra de gånger jag gjort den är prinsesstårtan från Leilas bok "a piece of cake".
Så fasligt avancerad är den inte, men väldigt god :)

För en tårta på ca 12 bitar behövs

1 tårtbotten à la Leila
1 sats vaniljkräm (Detta är inte från kokboken, men det är mitt favoritrecept så jag använder det istället!)

2 1/2 dl färska (eller tinade frysta) hallon
1/2 dl strösocker
8 dl vispgrädde
Marsipan att täcka med.

Gör tårtbottnarna och vaniljkrämen, låt svalna.
Dela tårtbotten i tre jämna skivor.
Spritsa tre varv vaniljkräm som en ring runt kanten på den första skivan. Spara ca 2/3 av krämen.
Rårör hallonen med sockret och bred ut inuti i ringen.
Vispa grädden fast och fluffig.
Blanda ca 1 dl av grädden med vaniljkrämen och bred över hallonen.
Lägg på nästa skiva och bred ut resten av vanilj/gräddblandningen.
Lägg på sista skivan och bred på resterande grädde över hela tårtan, forma det som en kupol.
Kavla ut och täck med marsipan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar