söndag 5 februari 2012

Kaffemousse

Detta receptet är ett riktigt "vuxenrecept". Det ger en god kaffesmak, men utan att bli "för mycket". Originalreceptet är från Dan Sukker, men jag ändrade lite i det.
Dock har jag ett stort obs, och det är att om man ska ha det som tårtfyllning bör något tillsättas, till exempel gelatin så att den stelnar lite.

Receptet räcker till ett lager i en 20 cm tårta.

1 msk neskaffe
2 msk vatten
2 msk gelésocker Multi
4 äggulor
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde





1. Blanda kaffe, gelésocker och vatten i en skål eller kastrull och värm i mikro eller på spisen.
2. Vispa äggulor, vanilj- och farinsocker pösigt.
3. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i äggskummet.
4. Tillsätt kaffeblandningen och ställ in i kylen tills det är dags att servera den.

4 kommentarer:

  1. Vad bra med ett tips på kaffemousse! Sådana ser man inte mycket av utan att det skulle vara choklad iblandat, och någon gång vill man kanske ha en "ren" kaffesmak.

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt intressant. Bör det inte fungera om man har i lite maizena stärkelse?

    SvaraRadera
  3. Kan man byta ut farinsocker mot ljust muscovadosocker? Vill göra mig av med påsen innan det stelnar :P

    SvaraRadera