Testade även att göra en halv sats, som gav 26 st minicupcakes, blev jättebra det med!
Vaniljcupcakes, ca 12 stora eller 50 mini
100 g rumsvarmt smör
130 g finkornigt socker
0,5 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
1. Vispa smör, socker och vaniljpulver.
130 g finkornigt socker
0,5 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
1. Vispa smör, socker och vaniljpulver.
2. Tillsätt äggen, ett i taget under
omvispning.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda ner i smeten
tillsammans med grädden.
4. Fördela smeten i formar och grädda i 200 grader
i mitten av ugnen i 15-18 minuter för stora cupcakes, och ca 10 minuter för mini.
Vad roligt att du också gillade dem! Det där med att de stiger mycket märkte jag inte själv första gången men när vi sen gjorde dem på kursen så steg de jättemycket och blev riktigt toppiga... Nå, de kom inte över kanterna i alla fall, det var huvudsaken. ;)
SvaraRaderaDessa låter jättegoda :).
SvaraRaderaJag undrar över en sak, när du skriver 12 stora muffins, menar du då jättestorleken eller "vanliga" cupcakestorleken?
Jag gillar verkligen din blogg :)
Karin: Tack så mycket! När jag skriver stora så menar jag "normalstora" muffins!
SvaraRaderaDessa ska jag lägga på minnet. Är de storbak nu när Sixten snart fyller år??? Försöka planera in när jag själv ska hinna med. Jag får väll baka på natten ;)
SvaraRaderaDe såg smarriga ut :) Måste testas!
SvaraRaderaHej. Jag undrar hur länge och hur man kan förvara marsipan efter man gjort en tårta alltså det som blir över. Glad för svar! Mvh/Camia
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaJag undrar över finkorningt socker? Menar du florsocker eller strösocker? Tack för en bra blogg!
Erika: det är strösocker, fast mindre korn än vanligt. Säljs i kartonger vid vanliga strösockret!
SvaraRadera