Denna chokladkaka är en typ av långpannekaka. Tar bara 13 minuter i ugnen och blir väldigt god för att vara så enkel! Jag gjorde denna mycket på mitt förra jobb när vi hade öppet hus och liknande, och igår gjorde jag den till kaffet när vi hade gäster. Receptet har jag haft ganska länge, och har nog ändrat lite på vägen med så tyvärr vet jag inte varifrån det kommer från början.
Man kan ha i princip vad man vill uppepå. Enklast är att ta ut kakan från ugnen och direkt lägga på choklad som man brutit i bitar. Då smälter det av sig själv och man brer bara ut det.
Jag hade vit choklad på dessa, och sedan lade jag på överföringsark som jag köpt på Strössel & Annat, passar bra såhär när det snart är alla hjärtans dag :-)
Receptet räcker till en långpannekaka.
300 g smält avsvalnat smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1. Rör ihop smöret och sockret.
2. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda mjölet med kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.
4. Häll smeten i en långpanna, klädd med bakplåtspapper.
5. Smeten blir ganska fast så bred ut den så det blir ett jämnt lager.
6. Grädda nederst i ugnen, 200 grader i 13 minuter.
Ser gott ut
SvaraRadera