Egen kolasås är väldigt enkel att göra, och god till glass, grädde, tårtfyllning, ja det finns många användningsområden :-) Just detta receptet kommer från Leila och boken "Hello cupcake". Sedan hällde jag den på en gammal sirapsflaska, väldigt bra att förvara såser och sylt i :-)
Receptet ger ca 3 dl kolasås.
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka såsen i ca 20 minuter och låt sedan svalna. Tänk på att den tjocknar när den svalnar också!
Smart att hälla den på en sirapsflaska :-)
SvaraRaderaHur länge håller den? Jag gissar att den ska förvaras i kylskåp?
SvaraRaderaFin blogg du har förresten, hittade hit i dag och klickar mig suktande igenom en massa inlägg:-)
Jag vet inte exakt hur länge den håller, min är en månad gammal och håller än! Jag förvarar den i kylen.
SvaraRaderaTack! Då behöver man inte slaska i sig den inom ett par dagar i alla fall:-)
SvaraRadera