Smeten till dessa gjorde jag någon vecka före de skulle ätas, och dagen innan tog jag ut dem och doppade i choklad. Väldigt smidigt att kunna göra så!
Det var verkligen ett "man tager vad man haver"- recept. Och när de sedan fick mycket beröm, och som min syster sade "De var det sista vi pratade om på kvällen innan vi somnade, hur goda det var". Då kom jag på att jag kanske skulle skrivit ner hur mycket det var i.
De blev väldigt fluffiga goda, och jag kan rekommendera ett test, trots mina lite diffusa måttangivelser :-)
Ca 50 bollar
ca 1/3 supersnabb chokladkaka
ca 50 g philadelphiaost
ca 1/4 burk jordnötssmör (350g)
ca 2 msk kolasås
ca 1-2 msk mörkt muscovadosocker
ca 200 g mjölkchoklad
1. Mixa chokladkakan och färskosten i en mixer till det blivit en jämn smet.
2. Tillsätt jordnötssmör, kolasås och muscovadosocker och mixa till allt har blandat sig.
3. Rulla till bollar, är smeten för mjuk så ställ in i kylen en stund. Jag fick rulla några bollar som sedan fick åka in i kylen för att de inte skulle säcka ihop innan jag fortsatte rulla.
4. Ta ut dem och doppa i smält mjölkchoklad, låt stelna och förvara i kyl till de ska ätas!
Vad bra att man kan förbereda efterrätt innan.
SvaraRaderaLåter jätte gott
SvaraRaderaa de låter ju supergott,och kola i blir ju himmelskt.
SvaraRadera