torsdag 23 februari 2012

Dessertbord med pirattema


Mitt första dessertbord!
Min son som älskar Pippi Långstrump och kallar alla pirater och dödskallar han ser för "farfarsfar" (efter Sjörövarfabbe) fick ett alldeles eget dessertbord med Pirattema på sitt kalas! 
Det är första gången jag gör ett sådant, och har alltid varit så oerhört imponerad av andras bord. Bland annat Marias dessertbord har jag suttit och gapat över ett antal gånger, och undrat över hur lång tid det egentligen tar. 
Men nu vet jag, det tar enormt mycket tid! Men gud så roligt det var, nog något av det roligaste jag planerat och bakat någon gång! Det kommer nog fler sådana när tillfälle ges!
När man ser bordet i sin helhet syns det inte så bra, så lite detaljbilder följer här. 
Varje bakverk får dessutom ett eget inlägg med recept längre fram.

Flaggor måste man ju ha :-) Hittade priatmönstrat scrapbookpapper på  Panduro, och piratballonger på Ica Maxi. 

  
Guldpengar har ju Pippi i massor!
Dessa gjordes av  sugarcookies som jag målade med guldfärg

Chokladkaka med dödskallar på, ser nog mer avancerade ut än vad de var :-) 

  
Kakklubbor är ju så enkelt och vansinnigt gott! Här fick klubbpinnarna stå över och istället fick små plastsvärd agera pinnar. Även dessa köpta på Ica. 

Sist men inte minst så får man ju ha lite cupcakes på ett dessertbord!  Med pirater som oftast är glada men det finns faktiskt en och annan suris med i gruppen :-)

 Och så själva centrum av bordet, dvs. tårtan! Formad som Pippis skepp Hoppetossa. Den har redan ett eget inlägg, ni kan läsa om den här.
Avslutningsvis en bild på bordet igen. Som ni ser har jag inte tagit med skålarna längst bak i inlägget, de innehåller godisdödskallar, sura, salta och fruktiga. 


15 kommentarer:

 1. Wow, så fint och duktigt av dig!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj. du e helt otrolig!!!

  SvaraRadera
 3. Men hallå, så makalöst fint du gjort det, vilken önskedröm för en kille som gillar farfarsfar! Imponerande verkligen.

  SvaraRadera
 4. Wow va grymt!!!!

  Hur Har du gjort döskalle kakorna

  SvaraRadera
 5. oj ditt första.gu imponerande jättefint verkligen

  SvaraRadera
 6. Det är helt fantastiskt!! Så himla snyggt :)

  SvaraRadera
 7. Och helt otroligt fint dessertbord! Kan tro att det var hur roligt som helst att planera det men oj vilken tid det måste ha tagit att genomföra. Fint jobbat, igen! Beundrar er alla som orkar göra dessertbord.

  SvaraRadera
 8. Men vad FINT!! Jag är grymt imponerad av tårtan och muffinsdekorationerna är ju bara för söta! Jättesnyggt!
  Åh jag längtar tills min lille kille kan säga vilket tema han vill ha på sitt dessertbord :-) Gullig du är som nämner och länkar till mig, alltid roligt att kunna inspirera andra ju!!

  SvaraRadera
 9. Kanonsnyggt dessertbord =) Massa fina kakor och tårtan var ju också jättesnygg! Tar jättelång tid att göra dessertbord och oftast bakar man alltid mer än vad som behövs bara för att de ska se snyggt ut ;)

  SvaraRadera
 10. Wow! Helt makalöst häftigt!

  SvaraRadera
 11. Jag älskar verkligen dessertbbord med tema, Det här var ju så otroligt fint =)

  SvaraRadera
 12. hur har du gjort chokládkakan?

  SvaraRadera