tisdag 7 februari 2012

Blåbär- och hallonmousse

Detta är ytterligare ett sådant recept som jag ville ha men inte hittade någonstans. Så det blev till att snickra ihop ett eget från lite andra recept jag har som funkar bra.
Resultatet blev väldigt bra! Femåringen som fick denna fyllningen i sin tårta "åt så det sprutade ur öronen" enligt hans mamma, och resten av släkten gav den högsta betyg så det låter ju lovande :-)
Vill man ha en lite syrligare mousse får man nog ta lite mer hallon och mindre blåbär. Jag köpte en färdig mix 200g frusna hallon/ blåbär på Ica, tyckte det var väldigt smidigt!

Till ett lager i en ca 20-24 cm form behövs:

200g frusna blåbär och hallon
1 msk strösocker
3 msk vatten
några droppar citronsaft
2 gelatinblad
2 dl grädde

1. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.
2. Koka upp övriga ingredienser utom grädden, rör ner gelatinbladen.
3. Ställ in i kylen att svalna av ordentligt och tjockna.
4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.

13 kommentarer:

  1. Tänkte bara kolla om det blir för mycket om man skulle ha denna mousse på båda lagren? Om inte vad ska man ha ist? MVH Linda

    SvaraRadera
  2. Jag har faktiskt aldrig gjort med enbart detta så våga inte lova men tror nog inte det blir äckligt :-) jag har haft vaniljkräm blandat med lite vispad grädde i det andra lagret, blev supergott!

    SvaraRadera
  3. Hej igen :)
    Jag är ju mycket för att förbereda i förväg,,,,,kan man göra det med denna? Och isf hur långt innan skulle du tro? MVH Linda

    SvaraRadera
  4. Jag har gjort hela tårtan färdig med fyllning och fryst in den och tagit fram och låtit tina ca ett dygn i kyl innan jag spacklat och täckt den. Så på så sätt är det smidigt att förbereda! Har aldrig själv testat att frysa hela täckta tårtor men läst om folk som gjort det och lyckats med det med!

    SvaraRadera
  5. Det ät ju super, fast tänkte nog främst om jag kunde göra moussen dagen innan :)

    SvaraRadera
  6. Vilket underbart recept du har lagt upp. Jag testade detta i helgen och det var jättegott. Hur har du tid med att fixa allt? Jag testade tidigare det här receptet http://recepttorget.se/hallonmousse/ men ditt var helt klart bättre! Tack igen!

    SvaraRadera
  7. Tack för bra recept! Gjorde med bara hallon.

    SvaraRadera
  8. Gjorde detta recept igår, men efter vi hällt i gelatinbladen tjocknade det aldrig. Vad kan det bero på?
    Mvh Tina

    SvaraRadera
  9. Hej! Ska gelatinbladen blötläggas med dem där 3msk vatten som står i receptet eller inte?

    SvaraRadera
  10. Tack för receptet låter gott o enkelt prövar att göra den mjölkfri.

    SvaraRadera
  11. kam man sila bort kärnorna o ba ha saften blir den lika tjock då? mvh

    SvaraRadera