söndag 27 februari 2011

Andra tårtan till Sixten

I dag är det dags för kalas nummer två, och jag gjorde två tårtor. En till Sixten och en till mig och min syster som också firar våra födelsedagar. Den andra kommer i morgon, och är betydligt snyggare än denna.
Detta är nog tårtan som Gud glömde. Eller som min ärliga sambo sade, "en av de sämsta tårtorna". Tur att den var till mig själv, hade i och för sig aldrig gett ut en sån här tårta till någon annan..
Det började redan med bottnen. Pappret vek sig konstigt i formen så jag fick skära till hela alltet, vilket resulterade i en mer ojämn oval än rund tårta..
Sedan täckte jag den med mmf, som jag tyckte blev alldeles för mesig i färgen när den väl kom på (jag hade färgat den ljust blå).
Så kom jag på att jag köpt en flaska glittrig blå ätbar färg i Malmö häromdagen, som jag kunde spraya tårtan med. Efter att jag gjort två streck så slutade flaskan att fungera - inget tryck alls.
Så där stod jag med en tårta i mesblå färg och två glittriga streck på...
Den enda sprayfärg jag hade som passade in var min älskade silverfärg som jag tyvärr fick spraya slut på för att få ett någorlunda ok resultat.
Tanken var heller inte att det skulle vara en platta uppepå, men det fick det bli eftersom färgen inte ser klok ut under denna platta.
Jag skulle också haft ett tåg på som jag modellerat tidigare i veckan, men när jag väl satte ihop alla bitar tyckte jag inte att det var så snyggt, så jag skippade den idén, och körde vidare på prinstemat istället.
Suck. För att vara en till synes enkel tårta att göra så har den kostat mig mycket tid och huvudvärk. Stod till och med ett tag och funderade på om jag skulle slänga den och hoppas på att den andra räckte, men då tog väl snålheten över antar jag!
Sixten fick en väldigt glittrig tårta i alla fall, och ytterligare en prinskrona, och jag fick lära mig hålla huvudet kallt och tänka om!

Tårtan innehåller
Ljus botten
Två lager vaniljmousse
Ett lager kolakräm
Spacklad med smörkräm
Täckt med marshmallowfondant

7 kommentarer:

 1. Hatar när de blir så.... Den ser fin ut på bilden iaf. Men den blir säkert jättesmaskig. Fyller du år?? Grattis till dig. Ser framemot att få se den andra tårtan. Ha en härlig söndag

  SvaraRadera
 2. Tårtan ser ju jättefin ut men visst är det jättetråkigt när inget går som man tänkt sig. Jag brukar i alla fall försöka tänka att man lär sig en hel del genom att misslyckas...framför allt att hitta på reservlösningar, precis som du skriver. :-) Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 3. Grattis grattis:-) , ja ibland blir det aldrig som man tänkt sig men som sagt man lär sig alltid något. Jag har försökt att göra hemmagjord SP i 2dagar men allt har svikit mig....jag har nu lärt mig av mina fel och hittat ett bra recept som funkar jätte bra, ska bara åka till apoteket och inhandla glycerin.

  Din tårta ser jätte fin ut, man ser inte alls att alla felen som du beskriver :-), men som sagt ibland får man huvudverk :-), det händer alla.

  SvaraRadera
 4. Du är inte den enda som haft en knashelg när det kommer till tårta! ;)
  Kanske inte den snyggaste tårtan du gjort, MEN MEN MEN du har räddat den grymt bra med tanke på dina missöden som du skriver om. I Like It! :) Och stort grattis till dig om det är så att du fyller år!!

  SvaraRadera
 5. Tycker att den ser väldigt fin ut, men visst, blir det inte som man tänkt sig så blir man ju alltid besviken. Typiskt med den nya sprayfärgen också!!
  Gästerna tyckte säkert att den var superfin och god!! Väldigt spänd på den smaken... Har bestämt att det får bli den till henkes tårta nu!! :o)

  SvaraRadera
 6. Vad jobbigt när allt strular. Men jag tycker resultatet blev väldigt bra. Om du inte skrivit något om strulet så hade jag inte anat något.

  SvaraRadera
 7. Så trist det är när allt strular, jag har också haft såna tårtor. Tyvärr när jag skulle lämna bort de också. Lyckligtvis så märkte inte de något.

  Men som någon klok skrev, det är ju ingen annan som sett bilden man haft i huvudet av hur den skulle bli - egentligen :-)

  Jag tyckte i alla fall att det blev bra. Den andra våningstårtan blev också väldigt imponerande! Snygg prinskrona.

  SvaraRadera