torsdag 10 februari 2011

Vitt marsipanlock på Ica!

Måste bara visa vad jag hittade på Ica idag! Marsipanlock i vit marsipan! Det var ur ICAs egna sortiment, har aldrig sett det innan! Nu har jag faktiskt aldrig testat färdigkavlat marsipanlock, men har hört att det ska vara mer svårhanterligt än vanliga "hemmakavlade". Men jag köpte hem ett i alla fall, så får det bli test på sonens födelsedagstårta!

9 kommentarer:

 1. Oj, det måste jag också kolla efter. Köpte ett grönt lock en gång, men blev väldigt besviken för det var så litet! Jag brukar visserligen göra ganska höga tårtor men den gången tyckte jag den var ganska normalhög dessutom var det som du sa, mucket mer svårhanterat!
  Hoppa icas är bättre, jag ska definitivt testa!

  SvaraRadera
 2. Nejmen titta där!
  Tyvärr så är färdiga lock väldigt små, minns att min mamma alltid kavlade ut dem lite extra när hon bakade tårtor.

  Mvh Linda Runn

  SvaraRadera
 3. Du får tala om hur det blir , vitt har jag inte sett på ICA, bara grönt och rosa

  SvaraRadera
 4. Coolt att det finns vitt nu! Överhuvud taget tycker jag det känns som att det kommer mer och mer roliga bakgrejer i affärerna, är det bara för att jag tänker mer på det nu eller har du också märkt det?
  Jag har provat ett färdigkavlat grönt en gång, och precis som de andra säger var det precis lagom att det passade tårtan, dvs det är svårt att få det jämnt i kanterna... men det är ju smidigt att det finns!

  SvaraRadera
 5. Ja, det var 32 cm så det är ju inte så vansinnigt stort. Men det funkar kanske som Linda Runn säger, att kavla ut det lite till. Återkommer när jag testat :-)

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig sett det här paketet förut! Jag ska ge mig ut och leta! efter den här =)

  SvaraRadera
 7. Hej! Såg att det var längesedan du la upp denna post, men... Ska göra tårtor nu i veckan och tänkte använda mig av detta lock. Gick det bra?!

  SvaraRadera
 8. Ja det gick bra, det var inte så stort så om du ska göra en större tårta hade jag nog rekommenderat att ta två och kavla ihop dem. Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Tårtnovisen12 mars 2014 21:11

  Vilka vackra tårtor du gör! Tänkte ge mig på ett första försök på en prinsesstårta till helgen och hamnade här när jag letade inspiration. När du normalt sett gör ett marsipanlock, gör du då din egen marsipan från scratch? Eller köper du och färgar själv? Verkar som att folk tycker att det är lättare att kavla själva än färdigkavlat :)

  SvaraRadera