Denna vaniljmousse blev väldigt god, en härlig smak av vanilj, samtidigt som den blev fräsch på något sätt :-)
Tillsammans med Kolakräm ska det vara en riktigt god tårtfyllning säger de som smakat :-)
Detta recept har jag hittat på tasteline. Jag hade äkta vaniljpulver i, vilket brukar bli så mycket godare än vaniljsocker, tänk bara på att bara ta en halv till en fjärdedel av måttet på vaniljsocker!
Denna sats räcker lagom till två lager i en 25cm tårta.
2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde
Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.
Rör ner gelatinet i vaniljröran.
Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran.
Låt stå över natten övertäckt i kylen
Låter gott, sparar genast receptet :-)
SvaraRaderaDet låter supergott, särskilt med kolakrämen till!
SvaraRaderaTack för det :)
Detta låter väldigt gott! Sugen på att testa snart. :o)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTror du den går att använda som spackel om man tillsätter gelatinblad?
Jag gjorde en gelatinfri variant av receptet. Tog bort gelatinbladen och ersatte sockret i receptet med gelé-socker. Sockret kokade jag istället upp med vaniljsåsen (gelatinfri) och blandade därefter det i créme fraichen som jag hade haft vaniljsocker i. Och så sist grädden. Vart super bra och märkte inte någon skillnad! Bara utan gelatin. ;)
SvaraRaderatack så mycket för att du delade med dig!!
Radera
SvaraRaderakan man inte skriva ut???
Någon som testat å kan kommentera om det smakade bra?
SvaraRaderaVaniljsås? Blandad marsan då eller vadå? Kan man ha denna till glutenfritt???
SvaraRadera