söndag 6 februari 2011

Smörkräm

Detta receptet har jag hittat hos Tove.
En lätt och snabbgjord smörkräm som man kan smaksätta enligt förslagen nedan, eller på ett annat sätt om man hellre vill det :-)

För att täcka två normalstora tårtor behöver man:

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsockret, lite i taget under vispning
3. Fortsätt vispa och tillsätt vattnet och smaksättning.

Smaksätt med något av följande:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Choklad: 15-30 g kakaopulver eller 50 gram smält, avsvalnad choklad
Citrus: 2 tsk finrivet skal av citron, lime eller apelsin.
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i de två teskedarna kokande vatten
Likör: 3 tsk valfri likör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar