måndag 7 februari 2011

Enkelt sätt att sticka ut bokstäver, steg för steg!

 Många delar med sig av fina steg-för-steg beskrivningar, så nu vill jag också göra det!
Först ut blir ett superenkelt tips på hur man sticker ut bokstäver så att de blir snygga och inte fastnar. Tipset har jag fått av min kompis Carina som har den fina bloggen Carinas Bakkonst.
Bilderna är verkligen inget att skryta med, men eftersom jag i princip alltid tårtpysslar om kvällarna efter att sonen har somnat så blir det mörka och tråkiga bilder. Men jag hoppas ni förstår principen ändå, får se om jag kan få lite snyggare bilder när kvällarna är ljusare :-)

Börja med att kavla ut en långsmal bit marsipan / sugarpaste eller vad du nu vill göra bokstäverna med.

 
Ta en bit plastfolie, lika lång och mer än dubbelt så bred.
Lägg remsan på plasten. Vik över resten av plasten så remsan ligger inuti.

Ta din utstickare och tryck - ganska hårt- ut bokstäverna.

Sen är det bara att försiktigt lyfta upp plasten och ta ut bokstäverna. En tandpetare brukar jag ha till hjälp, det funkar väldigt bra! 

11 kommentarer:

 1. Smart tips. Jag har ännu inte skaffat några utstickare så jag skriver med´st med smält choklad, men jag får nog snart göra en beställning ser jag. Var har du köpt dina?!?

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips, tack! Nu måste jag bara skaffa mig en utstickare.. :)

  SvaraRadera
 3. Bra tips, sådana kan man aldrig få för många av :)

  SvaraRadera
 4. Tack så hemskt mycket för detta tips! Jag har en utstickare jag inte använt för att marsipanen fastnar. Fick veta senare att den inte var till för marsipan och slutade försöka därför. Nu bara måste jag testa detta :) Tack!

  SvaraRadera
 5. Livet blev så mycket enklare när jag kom på det trixet! Säkert fler som gör så, men jag har inte sett det någon annanstans. :o)
  Slippa sitta och trixa med sp och marsipan som bara fastnar i utstickarna!!

  SvaraRadera
 6. så smart, har köpt en bokstavsutstickare men inte använt den ännu, skall göra som du beskriver när jag skall använda den

  SvaraRadera
 7. Jag använder alltid Flowerpaste till dessa utstickare för SP och marsipan fastnar alltid. Vilket bra tips att få till det utan FP. Tack!

  SvaraRadera
 8. vilket bra tips!

  sv: ja, bananpannkakorna blir som amerikanska pannkakor :)

  du får ha en fortsatt bra dag och vecka!
  kram

  SvaraRadera
 9. Nu har jag provat detta tips och det funkade ju hur enkelt som helst och jag som hade gett upp att prova med mina utstickare.
  Tack så mycket för att du delar med dig
  :)

  SvaraRadera
 10. Tack för detta tips...har såna utstickare men då det bara sitter fast så har jag slutat med att använda dom...men nu när jag läser detta tips så skall jag prova och hoppas man lyckas.

  SvaraRadera
 11. Tack Tack Tack!! vilket kanon tips! nu sparar vi in många fula ord :-)

  SvaraRadera