onsdag 2 februari 2011

Veckans husmorstips - Inget vattnig potatis!

Vackans husmorstips står Karin för. Ett bra tips som jag själv också brukar använda mig av. Det handlar om att undvika att den färdigkokta potatisen bli vattnig om den står för länge.
När potatisen är färdigkokt och man vill hålla den varm tills resten av maten är klar, utan att den blir vattnig, kan man låta den ligga kvar i kastrullen och lägga i en ordentlig bit hushållspapper och sedan på med locket. Kastrullen håller potatisen varm och pappret suger upp kondensen. Potatisen blir som nykokt!

Har du ett bra husmorstips tips att dela med dig av? Den kan vara allt från ett bra tips vid bakning eller matlagning till ett miljövänligare alternativ till rengöringsmedel. Hör gärna av dig i en kommentar eller via mejl så presenterar jag det här, givetvis med en hänvisning till ditt namn och blogg om sådan finns!

2 kommentarer:

  1. Vad smart! Vattnig potatis är ju ingen höjdare direkt. Det här ska jag testa. :-)

    SvaraRadera
  2. Ett mycket enkelt tips är att när man skall steka råstekt potatis så sköljer man bitarna i kallt vatten innan man steker dem. Då blir bitnarna inte mosiga utan krispiga och super goda. Detta gör jag även när jag skall göra potatisgratäng eller klyftpotatis. Blir mycket godare

    SvaraRadera