söndag 20 februari 2011

SIxtens ettårstårta!

Vår älskade lillprins bus fyller ett år idag, och det har vi firat med halva släkten på besök  (andra halvan kommer nästa vecka). 
Det som är bra när man gör tårtor till sig själv är att man kan testa en massa saker man är lite för feg för att testa annars. Detta är min första våningstårta, och det var ju faktiskt inte så svårt att göra! 
Eftersom jag ofta kallar Sixten för min lille prins tyckte jag det var passande med en prinskrona på tårtan! 
Jag testade också Icas vita marsipan, vilket var tur att jag gjorde till mig själv. Den var väldigt torr och hård, jättesvår att forma. Ska ni använda den kan jag absolut rekommendera att knåda ihop den och kavla ut igen.. Jag fick en stor spricka i marsipanen, så det var inga problem att välja vad som skulle vara fram och bak på tårtan...


Tårtan innehåller ljusa bottnar, blåbärsmousse och vit chokladmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i modellingpaste och marsipan. 

 Till sist en bild på Sixten med sin tårta. Den lilla tårtan bredvid är av trä och är en speldosa. Ett fynd jag gjorde vid jul, tycker den är väldigt söt!

Grattis min lille prins på ettårsdagen <3

22 kommentarer:

 1. Men herregud vilken fin tårta du har gjort! Den var så perfekt, färgkombonationerna och mönstrena! Hur fint som helst! Och kronan var urgullig :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin!! Perfekt till en sån go liten prins!!
  Stort grattis till Sigge från oss!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nämen den speldosan har Edwin oxå. :) Så sjukt fin tårtan. Grattis till lille Sixten :)

  SvaraRadera
 4. Grattis till prinsen! Jättefin tårta har du gjort, och visst måste man passa på att testa lite nytt när man gör tårtor till sig själv. :-) Extra fint blev med kanten som kommer ner på underlaget, och det var ett skojigt sammanträffande med smakerna på tårtan, mer lika än så här kan det ju inte bli. ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tårta!
  Dags att göra en 1 års tårta för min de med snart. Min son fyller med 1 år den 3 mars :)

  SvaraRadera
 6. Vilken fin tårta och vilken söt lite prins ni har :-), vår lille prins fyller 1 år i mitten av april

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig tårta, helt klart värdig en riktig prins :) Vad bra med en rapport om icas vita marsipan, stod och höll i den igår på ica. Kanske tur att jag inte köpte den.. Såg förresten att de numera hade färdiga rosor med.

  SvaraRadera
 8. Väldigt mumsig också, mormor fick fördelen att smaka den också!
  Och inte minst pussa och gosa men prinsen också

  SvaraRadera
 9. Superfin tårta! Tycker du kan flytta till Linköping så jag kan beställa tårtor av dig :-)

  SvaraRadera
 10. åh, vilken fin tårta! :) låter jättegod :)

  SvaraRadera
 11. Underbart söt tårta till en underbart söt liten prins!

  SvaraRadera
 12. Så fin tårta!! Love it! Färgerna är så härliga.

  SvaraRadera
 13. Måste också kommentera den superfina tårtan och underbar sida med många bra tips!!! Tänkte försöka baka den till min sons 1års kalas som är i april! Har aldrig jobbat med marsipan och känner mig nervös men gör ett försök så får vi se.......Var förvarar man så stor tårta?? Får den plats i kylskåpet, ska man täcka den med någonting?

  SvaraRadera
 14. Vad hade du för botten mått och hur många bitar räcker den till?

  SvaraRadera
 15. Tack alla!
  Anonym: Jag förvarade min i kylen, som fick tömmas en del på annat först :-) Man ska helst aldrig täcka färdiga tårtor, då det finns en risk att de "svettas". Jag hade en 20 cm botten och en 15 cm botten, jag räknade med det till 20 pers, men den hade räckt till i alla fall 25 också!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 16. Så man kan göra tårtan klar innan...trodde inte att man fick flytta på den när den var klar?? Tack för dina svar!/Elvira

  SvaraRadera
 17. Undrar hur man gör om man har gelatinpulver, behöver det lösas i vatten eller ska man bara blanda det???

  SvaraRadera
 18. Väldigt fin tårta!! Ska försöka mig på en till sonens 1-årskalas i början på maj. Hur gör man våningstårtor? Har du bara ställt den lilla tårtan på den färdiga stora tårtan? Eller har du ngn "ställning" som stabiliserar??
  Tacksam för svar =)

  SvaraRadera
 19. Anonym: jag använder sugrör att stötta med. Om du tittar till höger här på sidan der du en etikett som heter steg-för-steg beskrivningar, klicka på den och bläddra neråt så kommer du till en beslrivning med bilder hur jag gör våningstårtor! Lycka till!

  SvaraRadera
 20. Perfekt! Vilken toppensida! =)

  SvaraRadera
 21. Måste fråga om bokstäverna är gjorda med utstickare, vart har du köpt dem i så fall?
  Superfina tårtor förresten!

  SvaraRadera