onsdag 16 februari 2011

Blåbärsmousse

Denna moussen har jag hämtat från Toves sida. Kan verka att jag hämtar det mesta därifrån, men hennes sida är verkligen en guldgruva av recept! Jag googlade faktiskt blåbärsmousse, men där dök Tove också upp med ett recept som jag tyckte verkade gott så det fick bli ytterligare ett test av hennes recept!
Moussen blev väldigt god, men nästa gång ska jag nog ha i ännu mer blåbär för en ännu tydligare blåbärssmak. I originalreceptet är det gelatinblad, men jag hade bara pulver hemma så jag tog det i stället. Moussen blev väldigt fast så nästa gång blir det nog lite mindre pulver.
Detta räcker till ett lager i en 24 cm tårta.

200 g tinade blåbär
0,75 dl socker.
1 tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver

100 g färskost
2 dl vispgrädde

1. Blanda gelatinet med 2 msk vatten.
2. Vispa/ mosa ihop blåbären.
3. Smält gelatinet i vattenbad. Tillsätt lite av blåbärsmoset i det.
4. Blanda resten av moset med socker, vaniljsocker och färskost.
5. Häll i gelatinblandningen.
6. Vispa grädde och vänd försiktigt ner den.

8 kommentarer:

  1. Kan inte annat än hålla med, Toves hemsida är verkligen en guldgruva när det gäller fyllningar och frosting osv

    SvaraRadera
  2. Den här moussen låter så himla god!!
    Den ska jag prova ha som fyllning i nästa tårta jag gör =D

    Kram
    //Nellie

    SvaraRadera
  3. Måste tacka till ett fantastisk recept! Har precis gjort i ordningen den och ska ha den till min brors tårta och Moussen smakar så underbart! <3

    SvaraRadera
  4. Ska den stelna sen? Eller det är bara att lägga det i tårtan sen?

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag har en fråga angående blåbärsmoussen om det går att frysa den? =)

    SvaraRadera
  6. Hej! Hur många gelatinblad till receptet?

    SvaraRadera
  7. En fråga:
    Det står så här"Smält gelatinet i vattenbad" hur mycket vatten då????

    SvaraRadera