torsdag 20 januari 2011

Ultimate Chocolate Frotsing

Denna frostingen blir väldigt god (godast jag gjort ghittills enligt sambon!) och receptet ska vara från Marta Stewart. Dock har jag hämtat detta på Toves blogg.
Smaken är lite svår att förklara, det är en rejäl chokladsmak samtidigt som den är väldigt len. Supergod är den i alla fall!
Jag gjorde bara en test av den, så jag jag delade receptet på tio. Precis lagom till vars en cupcake :-)
En hel sats räcker till ca 20 cupcakes, eller till att täcka en tårta på 24 cm i diameter.
När jag gjorde denna hade jag Valhrona kakao och vaniljpulver, så det förhöjde säkert smaken ytterligare, men till en hel sats kan jag nog rekommendera vanlig kakao, om man inte vill lägga alltför mycket pengar på det!

Detta behöver du till en hel sats:

9 dl florsocker
2.5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Blanda allting i en skål och vispa ihop.


Försökte mig på att spritsa en ros med Wiltons tyll 2D, men det gick inte så bra, krämen var aningen för tjock för att det skulle bli snyggt.

10 kommentarer:

  1. Din sambo har god smak. :-) Och jag har också precis stått och vispat ihop den ultimata chokladfrostingen. ;-)

    SvaraRadera
  2. Kommer inte ihåg om jag provat denna frosting...
    Verkar väldigt god så jag får nog göra den snart för säkerhets skull! :o)
    Tjusigt med den tyllen. Har jag den? Köpte vi den i malmö? Annars måste jag absolut köpa den!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Den frostingen måste jag absolut testa

    SvaraRadera
  4. Det låter jättegott, den måste jag testa vid tillfällt. Jag fick Valronas kakao i julklapp men jag har inte hunnit testa den ännu. Och riktigt vaniljpulver är bra mycket bättre än vaniljsocker.
    Och... Snövittårtan var superfin! :-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Tove: visst har han ;-) jag har också precis vispat ihop ytterligare en sats precis :-)

    Carina: Jag köpte inte denna i Malmö, men det är en konditortyll, Wiltons 2D...

    Cupcakesfluffan: Ja, det måst du! Blir inte besviken :-)

    Erika: Tack!
    Det blev verkligen supergott med Valhronas kakao! Jag gjorde med vanlig kakao i en hel sats, blev gott det med men Valhronas hade något extra...:-) Önskar dig också en trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Ska testa den på en chokladttårta är tanken, men blir det inte för sött med nästan en liter florsocker??

    SvaraRadera
  7. Anette: Jag tycker inte att den blir för söt, med tanke på kakaomängden! Men jag har faktiskt gjort en liten sats, en tiondel, ibland när jag bara ska göra några cupcakes. Så testa det om du vill göra ett smaktest :-)

    SvaraRadera
  8. Om man tillsätter ca 3 tsk kokhett vatten och vispar en stund så blir den en len och fin frosting som är farligt god!

    SvaraRadera
  9. Hej! Kan jag använda denna att spackla en tårta med istället för vanlig smörkräm?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har säkert redan testat men jag har spacklat en tårta med denna... såååå bra

      Radera