fredag 28 januari 2011

Blog award!Jag fick för ett tag sedan en award från Bli min jäst har ni inte varit på hennes blogg kan jag rekommendera ett besök. Massa godsaker, och alltid recept på allt det goda :-)
Väljer man att ta emot awarden gäller följande;

1. Tacka och länka tillbaka till personen som gav dig utmärkelsen.

2. Berätta sju saker om dig själv.

3. Skicka utmärkelsen till 15 andra bloggare.

4. Kontakta dessa bloggare och berätta om utmärkelsen.

Så här kommer lite läsning om mig:

1. Fram till för bara något år sedan tyckte jag verkligen inte om tårta. Det var innan jag hittade alla roliga fyllningar, plus att jag än idag har svårt för vispgrädde. Så en klassisk gräddtårta lär ni inte se så mycket av här inne!

2. Mitt första "tårtkonstverk" var en porsche 911 tårta till min sambo för snart fyra år sedan. Han önskade sig en riktig men det hade jag inte råd med så det fick bli en tårtvariant istället! Första gången jag också använde sugarpaste, och den skulle bli röd... med karamellfärg.... Ja, man har ju lärt sig en del genom åren ;-)

3. Enligt mig är kanelbullar det absolut godaste som finns! Jag är så svag för dessa, helst nybakade. Muta mig med en sådan och du får precis vad du vill ;-)

4. Min svaghet för bakning är nog en stor anledning till att jag i höstas behövde gå med i ViktVäktarna, och nu, 17 kg senare, har jag full koll på att om jag äter två knäckemackor istället för pågenmackor till frukost kan jag ta en kanelbulle till fikan...! Allt handlar om planering och prioritering!

5. Mitt lokalsinne är sämre än sämst. Jag har väldigt svårt att lokalisera mig, kvittar om jag är ute och kör eller är i en stor byggnad, typ hotell. GPS:en är min bästa vän, och har räddat mig mer än en gång!

6. Jag vill gärna lära mig nya saker... hela tiden. Och har sedan 2002 ständigt varit inskriven på någon högskola för att lära mig något nytt, för tillfället är jag inskriven på Jönköpings och Växjö universitet, för att lära mig mer om fotografering, bildbehandling plus en rektorsutbildning..

7. På tisdag börjar jag återigen jobba, efter ett år av föräldraledighet. Jag arbetar på en förskola så jag har nära till en barnkram om jag saknar min lille kille för mycket!


Nu kommer vi då till det svåra att dela ut denna award till 15 andra.
Det är väldigt många! Och de flesta har redan fått denna, vissa har tagit emot och andra inte.
Men det några fina bloggar som jag tycker förtjänar lite uppmärksamhet, så jag valde att dela 15 med 3, så fem bloggare blev det!

Carinas bakkonst
Whip 'N Bake
My Cakes
Martins tårt och chokladverkstad
En smak av Karin

Har ni missat någon av dessa bloggar kan jag varmt rekommendera ett besök!

Önskar er alla som orkat läsa ända hit (och ni andra förstås!) en trevlig helg :-)

7 kommentarer:

 1. Vad kul att du tog emot awarden och skickade den vidare :)
  Roliga saker att läsa om dig, man vet ju inte så mycket om alla bakbloggare så det var kul!

  SvaraRadera
 2. Åh! Vilken ära! Ett stort tack! Jag ska blogga om awarden så fort jag kan :-) Tack så mycket och ha en toppenfin helg! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Grattis! Kul att läsa om dig! Vi har en del gemensamt. Jag gick ner 20 kg för två år sedan och så har jag världens sämsta lokalsinne. Och kanelbullar är godast, inget slår det! :-)
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Åhh tusen miljoner tack. Min första award. Gud vad glafd du gjorde mig :-D Ska blogga om de så fort jag får en lucka. Lycka till på jobbet. Ha en härlig helg, Linda. Kram

  SvaraRadera
 5. Rolig att läsa om dig, och rolig att tipsa om nya bloggar

  SvaraRadera
 6. Tack tack för en fin award. Ska skriva om oss själva så fort vi hinner :-). Igen jätte kul att du gillar att kika in i vår blogg.

  /Anna

  SvaraRadera
 7. Tack för awarden!! Jättekul!! Hoppas på att skicka den vidare väldigt snart. :o)
  Kram

  SvaraRadera