söndag 9 januari 2011

Chokladkakor

Vi passade min fyraårige systerdotter i går och när jag frågade henne vad hon ville göra svarade hon "baka såna kakor med elefanter på som vi åt igår". Jag lyckades dock få henne att gå med på att baka vanliga småkakor med chokladsmak som vi sedan tryckte ut med elefantformen. Jag har sagt det förr men detta receptet är väldigt väldigt bra om man vill göra småkakor som inte ska tappa formen. Vi använde oss bland annat av formar som jag köpte i USA för några år sedan, som var perfekta för just denna sortens kakor. Mönstret som blev i kakorna höll sig perfekt efter gräddningen med. Receptet hittar du här. Jag har hämtat det från kakmonstrens blogg.Ett tag funderade jag på om det var Alva eller min sambo som hade roligast. Han gjorde i alla fall lite egna varianter på kakorna :-)
6 kommentarer:

 1. Ser fina ut, speciellt de sambon bakat... ;o)

  SvaraRadera
 2. hahhahaa Vad mysigt det ser ut att få baka med lilltösen! Längtar tills min är tillräckligt stor för att få vara med och baka. :)

  SvaraRadera
 3. Så fräcka kakor, helst den sista bilden :-)

  SvaraRadera
 4. Vad fina! Jag ska prova de här någon dag för jag älskar just såna här chokladkakor men har inte hittat något bra recept. Så tack :)

  SvaraRadera
 5. Ha ha gud så söta :-) Kul med sånt som både är fint och gott!

  SvaraRadera