söndag 2 januari 2011

Baksidans "husmorstips" - renare och godare kaffe


Jag hittade lite roliga husmorstips på Leilas hemsida. Tycker om bra tips som man kanske inte har tänkt på. Och så gillar jag också "alternativa" rengöringsmedel. Med det menar jag sånt som är mer miljövänligt men ändå effektivt, och som inte innehåller kemikalier som känns som om de ska elda upp huden om man råkar komma i kontakt med dem...
Dagens tips handlar i alla fall om kaffe. Handen på hjärtat - när kalkade du av kaffekokaren sist? Rekommendationerna är att avkalka ca var sjätte vecka. Vår kaffekokare blev två år på julafton och fick sin andra avkalkning tidigare i veckan.. Även om du är flitigare än mig på att kalka av så kommer här ett tips, hämtat från Leila.
Häll 1 dl ättika och 6 dl vatten i bryggaren. Slå på den så att vattnen börjar rinna igenom. Stäng av den igen och låt stå i cirka tio minuter. Sätt på den igen och låt resten rinna igenom. Kör igenom bryggare med fyra kannor enbart vatten, sedan är bryggaren ren och kalkfri! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

5 kommentarer:

 1. Haha jag läste lite snabbt av rubriken, då fick jag de te Baksidans Humortips... :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Håller helt med när det gäller miljövänliga val. Kanske skulle ta och kalka av vår bryggare också en dag nu när jag är hemma denna veckan. :o)

  SvaraRadera
 3. Tack för påminnelsen, var nog rätt längesen här också, får nog ta tag i min bryggare i morron!
  Härlig blogg du har!!

  SvaraRadera
 4. Kalka av kaffebryggaren? He he, som du förstår är inte min man och jag några kaffedrickare, utan här bryggs det bara vid (kaffedrickande) besök.

  Men det är kanske därför som vår förra bryggare flippade ur och slutade funka ;-) Kanske borde testa någon dag...

  SvaraRadera
 5. Ja vilket bra tips, jag har aldrig kalkat av vår kaffebryggare, tänker inte på sånt! Jättesmart :)

  SvaraRadera