måndag 31 januari 2011

Paj med jordgubbar och vit choklad




Detta receptet har jag fått av min kompis Camilla, som bjöd på denna goda paj för några år sedan. I originalreceptet är det blåbär, men vi hade bara jordgubbar hemma i frysen, och det blev minst lika gott! För er som gillar jordgubbar och vit choklad kan jag säga att det är en hit ni måste testa! Väldigt god är den också kall, dagen efter! Denna mumsade vi på förra veckan, och det får också bli mitt bidrag till månadens sötsak som denna månaden har temat efterrätter.
Bilden blev tyvärr väldigt tråkig, men jag glömde ta kort på den när den var nygräddad, så det fick bli en bild av det lilla som blev över :-)

Recept:
250g frusna bär
(2 msk potatismjöl, om du använder jordgubbar)
100g smör
2 dl socker
2,5 dl mjöl
100g riven vit choklad

Blanda smör, 1,5 dl av sockret, mjöl och choklad.
Lägg bären i en ugnsform.
Strö eventuellt över potatismjöl.
Strö över resten av sockret
Fördela degen jämt över och sätt in den i ugnen, 25 minuter i 225 grader.

8 kommentarer:

  1. Låter underbart gott!
    man längtar verkligen till sommaren och de färska jordgubbarna nu!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott. Vit choklad är ju så gott och tillsammans med jordgubbar blir det ju inte sämre. :-)

    SvaraRadera
  3. Men nu längtar jag ju till sommaren! Kanske ska ta och plocka fram en påse sommarbär från frysen... God ser den ut att vara i alla fall!

    SvaraRadera
  4. Mmm....vilken sommarpaj!! Låter supersmaskigt!!

    SvaraRadera