tisdag 15 februari 2011

Chokladmousse

Jag har hittat detta recept hos Tove, som skriver att denna mousse är god med alla sorters färger på choklad. Dock ska man vara lite försiktigare med mängden mörk choklad. Jag har än så länge bara testat vit choklad, pch vilken fullträff det blev! Det blev en fantastiskt god vit chokladmousse!

Jag hade mycket väl kunnat äta den som den är, med lite goda bär. Den smakar verkligen vit choklad! Min sambo skrattade åt mig när jag provsmakade den och ojade mig över hur god den var!

Receptet räcker till ett lager en tårtform på ca 24 cm.



150 g choklad

2 dl vispgrädde

100 g färskost (jag hade philadelphia)



1. Dela chokladen i små bitar och lägg i en bunke.

2. Värm grädden till den nästan kokar, den får dock absolut inte koka!!

3. Häll den heta grädden över chokladen. Rör om tills det är en jämn smet.

4. Ställ in i kylen för att svalna, gärna över natten.

5. Lägg i färskosten och vispa upp till en bra konsistens.

12 kommentarer:

  1. Hihi, blev road av din iver. :-) Roligt att du tyckte om den! Men jo, det lönar sig faktiskt att vara försiktig med den mörka chokladen, speciellt om man använder riktigt mörk (70 %) choklad.

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Verkar lätt och smidigt att göra.
    Tack både Linda och Tove för att ni delar med er!!
    :o)

    SvaraRadera
  3. Låter himla gott det där, det skall jag allt ta och testa

    SvaraRadera
  4. Hej tjejer, jag har precis fått upp ögonen för det här med tårtor och känner mig näst intill besatt! Kan knappt tänka på annat och vill bara gå och handla bakgrejer hela dagarna. ;) Har en fråga till er som vet: tror ni att det skulle funka att använda sig av Marabou daim choklad i detta recept?/ Linda

    SvaraRadera
  5. Hej. Jätte bra sida! Ska göra denna med 70% choklad, räcker det med 100g. Eller hur mkt borde man ha i? Den andra fyllningen är hallon mousse/ Bitzi

    SvaraRadera
  6. Kan man kombinera med kaffemoussen eller blir det för mycket? Fin blogg du har! :)

    SvaraRadera
  7. Hej! jag har lite funderingar angående din Chokladmousse. Är den så pass ''fast'' så att man kan spritsa ut den till en rose swirl cake? tack på förhand :) frida

    SvaraRadera
  8. 3de gången jag gör denna nu men 2 av 3 gånger så har det skurit sig och den blir rinnig när jag skall försöka vispa upp den vad gör jag för fel? Skulle ha till dotterns tårta i morgon och bet inte om jag hinner göra en ny . Kan man rädda den ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ingen bakexpert, men jag kan tänka mig att du hettat upp grädden för mycket. Vit choklad tål inte så mycket värme som mörkare choklad. Då skär den sig.

      Radera
  9. Jag undrar varför den vita chokladmoussen måste stå svalt så länge ? Jag behöver hitta en vit choklad mousse som jag kan göra samma dag. Kan man inte ställa in den i frysen ett tag så den svalnar helt ?

    SvaraRadera
  10. Fantastiskt gott!!!! Tusen tack för detta tips! <3 :-D :-D

    //Christina

    SvaraRadera
  11. Måste bara få berätta nått tokroliga!. Jag har i flera år hittat massor av inspirationen här. I dag upptäcker jag att Bengtsson är en tjej har i alla år trott att det var en man/gubbe lite äldre. Tack för att du finns och delar med dig Bengtsson��kram Mia

    SvaraRadera