En del använder sig av en så kallad anslagssåg. Jag har också en sådan, men var aldrig helt nöjd med den så jag har gått tillbaka till vanlig hederlig kniv igen.
Däremot använder jag inte brödkniv, eftersom jag tycker att det smular sig för mycket. Jag brukar ha en vanlig nyslipad kniv utan taggar.
Jag använder mig också av en snurrplatta för att lättare kunna snurra på bottnen. Har man inte en sådan kan man lägga bottnen på en bit bakplåtspapper som kan snurra runt på underlaget.
Jag brukar dela mina bottnar på tre eller fyra delar.
Börja med att placera bottnen på underlaget.
Mina knivar har ett ganska tjock skaft, så jag låter det vila lätt mot underlaget, då hamnar eggen lagom högt upp för att dela första lagret.
Med ett lätt tryck med handen på bottnen och med samtidigt ett lätt tryck på kniven börjar jag snurra bottnen.
Kniven ska inte sågas in utan bara dras längs med bottnen.
För varje varv åker den djupare och djupare in..
Efter bara några varv är bottnen delad och kan tas bort.
Därefter upprepar man proceduren igen!
Genom att ta bort den delen som är klar och börja dela från botten igen får man lika tjocka delar!
Jag köpte en sådan tårtdelare, men den gav jag bort efter att ha testat den en gång. Funkade inte för mig. Jag delar med brödkniv, medans tårtbotten fortfarande är lite halvfrusen då smular det inte så mycket. Kul att se hur andra gör, alltid snappar man upp något litet tips som man inte tänkt på själv. :-)
SvaraRaderabra att du delar med dig av dina tips, skall nog testa med en kniv nästa gång istället för tårtdelaren
SvaraRaderaKul att se hur du gör Linda!
SvaraRaderaJag gör nästan likadant =) Fast jag har inte en sån snurrplatta...
Det verkar bli himla smidigt med den!
Trevlig helg
//Nellie
Himla bra tips. Hade tänkt köpa mig en sådan där tårtdelare man jag kanske väntar. Bra tips om att inte använda brödknivin. Du har rätt, det smular, Skall testa med stora kniven nästa gång
SvaraRaderaJag gillar inte heller tårtdelaren, bara krånglig att använda! Ska prova med vanlig kniv nästa gång :)
SvaraRaderaJag brukar också använda en slät kniv, det funkar bra. Min kompis i Spanien håller en sytråd mellan händerna och sågar sig genom tårtan med hjälp av den. Jag har testat, men Globalkniven slår sytråden! :-)
SvaraRaderaEnklast och billigaste är att använda tråd. Vanlig sytrård, som inte går sönder lätt funkar fint.
SvaraRaderaSå brukar vi göra i sydamerika och spanien. Det blir lätt fel med knivar. Lycka till!
Tack för tipset, ska testa det nästa gång!!
SvaraRadera