onsdag 9 februari 2011

Veckans bröd - Sirapsrutor

Detta receptet har jag hämtat från Millis blogg.
Detta var ett gott och enkelt bröd att göra. Det funkade perfekt som "lördagsfikabröd". Inte så väldigt "tungt", men väldigt gott! Mjukt var det också vilket sonen gillade, som än bara har åtta tänder att tugga med :-)

SIRAPSRUTOR
30 st

50 g jäst
5 dl filmjölk
50 g smör
63 g ljus sirap (3 msk)
620 g vetemjöl
100 g grahamsmjöl
1 tsk salt

1. Smula jästen och lös med lite av filmjölken.
2. Smält smöret och häll i resten av filmjölken och låt svalna.
3. Blanda alla ingredienser utom saltet och knåda i 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
4. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 minuter.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den blank och dela i två delar.
6. Kavla ut varje del på varsitt bakplåtspapper. Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel. Låt degen jäsa ytterligare 40 minuter.
7. Grädda 6-7 minuter i mitten av ugnen i 225 grader. Låt bröden svalna på galler under bakduk. 

4 kommentarer:

  1. Kanon med ett bröd i långpanna, sparar genast detta receptet, kanske skulle ta och baka det till helgen

    SvaraRadera
  2. Elin (i furulund :-)10 februari 2011 22:22

    Hej Linda!
    Det där brödet lät så enkelt att kanske till och med jag kan klara av det :-)
    Du är ju en j-kel på att baka ;-) och så fina tårtor du gör!

    SvaraRadera
  3. Elin: Tack så mycket! Jag tror absolut att du fixar detta brödet :-)

    SvaraRadera