Detta tipset fick jag när jag var ganska nybörjare på detta med tårtor och tittade på olika bra (och mindre bra) You Tube klipp. Ibland blir inte kanten längst ner så rak, jämn och snygg, utan har mer en tendens att "krypa in" under tårtan. Detta kan till exempel hända om tårtan ser ut så här längst ner:
På just denna tårtan ville jag att kanten skulle vara så snygg och rak som möjligt, eftersom jag inte skulle ha något brett kantband. Jag har skrivit tidigare att underarbetet är viktigt för slutresultatet, och det gäller även här. Hemligheten är vad man lägger under marsipanen, nämligen ännu mer marsipan :-)
Börja med att kavla ut en lång smal korv av marsipan
När man sedan spacklar tårtan så behöver man inte lägga smörkräm över marsipankanten, men kant -till - kant med marsipanbandet, så det blir jämnt och slätt, sedan är det bara att lägga över locket!
Tack för tipset, det ska jag testa nästa gång :)
SvaraRaderaVilken smart grej, det skall jag genast lägga på minnet :-)
SvaraRaderaSupersmart, de ska jah lägga på minnet :)
SvaraRaderaSmart! Tack för tipset!! Ska jag prova på helgens tårtor. :o)
SvaraRaderagud vad smart.. tack för det tipset. Jag får nämligen oftast så trots att jag har rak och fin kant från början..
SvaraRadera