Fyllningar och smakkombinationer

Tårtor kan man fylla på oändligt många sätt, och här är de fyllningar som jag har testat, och som blev väldigt lyckade!

Några populära och goda kombinationer kommer först. Klicka på länken för att komma till respektive recept.
Efter det följer alla fyllningar jag har gjort, samt en liten kommentar om dem!

 Populära fyllningar och smakkombinationer


Jordgubbsmousse/ Limemousse
Dumlefluff / Jordgubbsmousse
Vaniljmousse / Kolakräm
After-eightfluff / Päronmousse
Klassisk prinsesstårtsfyllning
Båbärsmousse / Vit chokladmousse
Vit chokladganache / Hallonmousse och färska hallon
Red Velvet tårta med whipped cream cheese frosting
Jordgubbssylt / Ultimate chocolate frosting
Jordgubbsmousse/ Ultimate chocolate frosting
Blåbär-hallonmoussevaniljkräm blandad med 1 dl vispad grädde
Nougatmousse/ rårörda hallon

 Fyllningar 
Ananasfyllning
Amerikanskt recept som påminner om vaniljkräm med ananas. En riktigt god smak, som behöver ett dygn i kylskåpet först för att komma till sin rätt!
Blåbär- och hallonmousse
En god bärig mousse!
Kaffemousse
En kaffeälskares fyllning! Kaffesmak utan att bli för mycket, funkar lika bra som dessert!

Chokladmousse
En väldigt len god mousse, behöver dock några timmar att stelna innan man fyller en tårta!
Kolasås
Väldigt god! Både som tårtfyllning och att ha på glass, i cupcakes, whoopies.
Veggievänlig Hallonmousse
En mousse helt utan gelatin, som ändå blir väldigt fast. God som attan och lätt att göra är den med :-)
Veggievänlig Jordgubbsmousse
Även denna utan gelatin. Enormt god jordgubbssmak och en av mina favoriter för tillfället!
Hallonmousse
Denna mousse innehåller färskost och blir väldigt god! Lite mer avancerad, men väl värd mödan!
Passionstryffel
Galet god, med mycket passionssmak!
Jappmousse
Ytterligare en hit! Den är fantastisk som dessert, men behöver lite gelatin om det ska vara fyllning.
Whipped Cream Cheese Frosting
Riktigt god att ha i en Red Velvet Cake, eller att spritsa på cupcakes!
Blåbärsmousse
Väldigt god och fräsch mousse!

Chokladmousse
Detta recept använder jag alltid när jag gör chokladmousser, det är toppen! Supergott och enkelt!

Vaniljmousse
Fräsch och med en väldigt god vaniljsmak! 
Kolakräm - Dulche de Leche
En fyllning som sköter sig själv, man behöver bara tid att koka den. Väldigt söt och god!
Jordgubbsgrädde

Väldigt somrig, god och lättgjord grädde! Funkar lika bra som fyllning som till cupcakes!
Limemousse

Mycket god och lite syrlig mousse som passar väldigt bra ihop med någon sötare fyllning.

Prinsesstårtsfyllning
En klassiker! Just detta recept har fått lovord flera gånger om, så ett försök kan rekommenderas! 

Vaniljkräm
Enkel att göra och väldigt god! Kan även blandas med 1 dl vispad grädde och användas som fyllning
Snabbgjord bärmousse
Gelatinfri som går väldigt snabbt och är perfekt om man har tidspress! Funkar med alla sorters bär!
Ganache och Fluff
Superenkelt och gott! Funkar med massa olika sorters godis och choklad, fantasin sätter gränsen :-)

Päronmousse
Söt och god som påminner om smaken av Piggelinglass!
Ultimate Chocolate Frosting
Fantastiskt chokladsmak som gör sig lika bra som tårtfyllning som till cupcakes!
Chokladkräm
Ytterligare en väldigt god chokladkräm/ frosting. Väldigt len och bra att spritsa med!

29 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag tänkte göra en tårta till min sambos 25årsdag. Jag vet att han gärna vill ha chokladbotten i sin tårta. Men vilka fyllningar skulle passa bäst till det tro?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att de flesta passar bra, men någon form av bär tycker jag är det godaste till choklad! Jordgubbsgrädden är väldigt somrig och god, även den veggievänliga moussen tycker jag är toppen!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilka bra tips på tårtfyllningar! Jag ska göra en tårta som jag har tänkt att spackla med chokladganache. Vilka fyllningar tror du passar bäst till det?
    Funderade på att fylla den som en prinsesstårta inuti och sen spackla med chokladganache och garnera med hallon och ev physalis, kan detta funka tror du eller är jag helt ute och cyklar? :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag ska göra en tårta till min sambo, han önskar dumlefluff i men vad ska man ha till den? :)

    SvaraRadera
  5. Är det verkligen veggie om man använder grädde i moussen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Veggie som i vegetarisk, men inte vegan...

      Radera
  6. Veggi= vegetarisk alltså utan gelatin.

    SvaraRadera
  7. Tack för en fin sida. Räddade min födelsedag :)

    SvaraRadera
  8. Mycket fin sida! skall baka en tårta till min svärmor, så nu har jag fått inspiration!
    Mia

    SvaraRadera
  9. Skickade mail till dig
    Hälsningar Frida

    SvaraRadera
  10. Hej. En liten fråga..... om jag ska använda en "smet" gjord på vispgrädde, Philadelphia, flor- o vaniljsocker samt fint hackade jordgubbar både till fyllning och täckning, kan jag fylla tårtan dagen innan eller blir det bara geggigt då???

    Tacksam för svar snarast.....
    /Rebecka

    SvaraRadera
  11. Hej Rebecka! Det går bra att göra dagen innan tårtan blir bara godare om den får stå till sig lite, tänk bara på att färska jordgubbar ibland har en tendens att bli lite vattniga och gärna vill rinna ut ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för svar - och för en himla fin sida överhuvudtaget 😊

      Radera
  12. Tänkte göra en tårta med ultimate chocolate frosting och jordgubbsmousse men ska man ha frostingen i eller på tårtan? Passar det att ha grädde och jordgubbar som garnering om frostingen ska vara i?

    SvaraRadera
  13. Den frostingen är väldigt god både i och på! Men grädde och jordgubbar som garnering låter väldigt gott!

    SvaraRadera
  14. Tack för snabbt svar 😄
    Då ska jag testa det!

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Jag undrar om blåbärsmousse o vaniljgrädde passar tillsammans? Eller passar ngt bättre till vaniljgrädde? O ungefär hur mkt behöver man om man bakar i långpanna? Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  16. Jag tror det passar bra, i princip vilken bärfyllning som helst är god med vanilj!
    I långpanna hade jag nog gjort 1,5-2 satser fyllning tror jag, beroende på pannans storlek. Lycka till!

    SvaraRadera
  17. Hej
    Jag ska göra en tårta med marängbotten. Jag hade tänkt ha chokladkräm i den och grädde på toppen. Hur lång tid före servering kan jag lägga ihop den?
    Mvh Jessica

    SvaraRadera
  18. Hej! Först vill jag tacka för all inspiration! Och tips. Är helt fast här nu :)
    Tänkte kolla med dig om du vet något bra recept på tårtbotten som görs i långpanna? Har jag kanske bara missat detta någonstans. Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  19. hej jag ska ha fyra våningar bröllopsårta, vad skulle du framförallt vilja ha för smaker eller kombinationer i din bröllopstårta? och kan man ha olika smaker i de fyra olika tårtorna eller blir de konstigt? mvh angelica

    SvaraRadera
  20. Hej
    Älskar din fyllning med jordgubbsmousse! Ska göra flera tårtor med den till midsommar. Min fråga är om man kan dubbla denna flera ggr. Eller om jag ska göra flera olika omgångar? ./ Pernilla

    SvaraRadera
  21. Hej! Går det att frysa in tårtor?
    Vilka fyllningar fungerat bäst att ha i såfall? Rekomenderas det att frya in dem innan man kläder dem? vänligen Johanna

    SvaraRadera
  22. Hej ��!
    Har en fråga.
    Sonen fyller 1 år på söndag.Jag har bakat tårtbottnarsom är höga. Nu undrar jag vad man kan göra för att tårtan inte ska bli torr ?

    SvaraRadera
  23. tillbchoklad moussen, kan man byta ut den till annan choklad som vit? Utan att ändra måtten i receptet?

    SvaraRadera
  24. Tack för inspirationen! Funkar alla "tårtfyllningskombos" lika bra till grädd- som marsipan-tårta? Min mormor älskar choklad och marsipan så tänkte ge mig på en marsipantårta (vanlig sockerkaksbotten) med jordgubbsmousse och chokladfrosting. Funkar?

    SvaraRadera
  25. Hej vad kul att hitta din sida och läsa de olika smakkombinationerna ! :). Jag ska göra en chockladtårta imorgon där ett av lagerna ska vara en kaffekräm men hittar ingen bra kombo till det.. Eftersom hela tårtan kommer bestå av chocklad bottnar å chokladmousse utan på vill jag inte ha chocklad igen som andra fyllningen. Vilken hade du valt då istället ? Mvh Josephine :)

    SvaraRadera
  26. Hej

    Har ett stort problem varje gång jag gör fyllningar där grädde eller smör ingår typ som kola eller choklad fyllning så stelnar den inte riktigt, den blir mer rinnig, aldrig så fin som på Bilderna vad kan det bero på?
    Toppen sida btw

    Mvh Mattias

    SvaraRadera
  27. This information is very helpful, Thank You for sharing such valuable information with us. Read more

    SvaraRadera