måndag 20 december 2010

Pepparkakscupcakes





Min lille prins hade sin första namnsdag i livet i tisdags, och detta skulle vi fira med lite fika med mor- och farföräldrar.
Tyvärr fick han själv feber och hans pappa fick maginfluensa, så vi fick skjuta på det tills igår. Bland annat blev det pepparkscupcakes.
Jag gjorde åtta stora till igår och 14 minimuffins som vi ska ha på julafton (Man orkar liksom inte äta så mycket då efter all julmat!)
De blev riktigt goda tyckte jag! Smakade riktigt mycket pepparkaka! Frostingen är vit chokladfrosting, smaksatt med lite krossade polkagrisar, gott det med! Jag krossade också några pepparkakor och hällde på, samt dekorerade med en liten pepparkaksbokstav. Sixten fick också ha en liten muffins, även om vi inte gärna ger honom alltför mycket sötsaker, vilket märktes för han gillade den inte....:-)
Receptet är hämtat från söta sakers hemsida

125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter.




5 kommentarer:

  1. jättefina cupcakes, så gott det låter

    SvaraRadera
  2. Sjukdomar är mindre kul:/ Pepparkakscupcakes desto bättre. Skall göra såna en dag också men jag väljer lingonfrosting tror jag.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina cupcakes! Håller med om att man inte orkar äta så mycket kakor på julafton, tyvärr har jag nog bakat alldeles för mycket i år igen. :-)

    SvaraRadera
  4. Oj så söta! Jättefin idé att göra bokstäverna av pepparkakor, mycket godare än än av sp. ;-)

    SvaraRadera
  5. Så läckra foton! Gillar tallriksställningen också. =)

    SvaraRadera