Jag hittade ett recept som Tove gjort på muffins, som hon inte var helt nöjd med, hon tyckte att de blev för kompakta och skulle nog skippa den vita chokladen nästa gång.
Jag testade receptet nästan rakt av, tog bort vita chokladen och tillsatte bakpulver.
Tyvärr får dessa nog fortsätta att experimenteras med, då mina muffins och kakor blev väldigt luftiga, men också väldigt torra. Nästa gång behövs nog tillsättas något som "mjukar upp" dem lite, antingen mer smör, olja, eller kanske Kesella? Är ni sugna på att experimentera så varsågoda! Meddela gärna vilket resultat ni kom fram till!
Detta recept följde jag:
Ca fem stora och 12 minimuffins
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
50 g riven mandelmassa
2 dl mjöl
0,5 g saffran
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
Vad roligt att du testade receptet, men vi tycks ha haft motsatta problem. ;-) Fast dina ser väldigt fina ut i alla fall!
SvaraRaderaSaffran i muffins är himla gott det :-)
SvaraRaderaDem ser jätte fina ut. Jag är också en som experimenterar järna. Så klart man misslyckas ibland, men sånt är vår konstnerliga liv...he he
SvaraRadera