tisdag 7 december 2010

Limemousse

Denna moussen blir mycket god och lite syrlig. Passar väldigt bra ihop med något aningens sötare, som till exempel snabbgjord jordgubbsmousse

Receptet är hämtat från Linda Runn, jag har dock halverat det rakt av, vilket gick väldigt bra!

Receptet räcker till 1 normalstor tårta (24 cm)

2 dl vispgräde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden

Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar

6 kommentarer:

  1. Låter som en himla god fyllning, gillar lite syrliga fyllningar

    SvaraRadera
  2. Vad jag kan se så står det ingenstans när man ska ha i limeskalen men jag rörde ned dem i yoghurtblandningen. Verkar bli en supergod fyllning. Testar att kombinera den med ananasfyllningen som jag prövar att göra med mango istället. Mycket testande här :)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Räcker den till ett lager eller alla lager i en tårta?

    SvaraRadera
  4. Jag har precis gjord den här limemoussen och det jag kände när jag stack ner fingret var helt gudomligt.
    Tack för receptet :)

    SvaraRadera
  5. Hej om man inte äter gelatin. Kan man göra det på något annat sätt ex med gelesocker? Hur gör jag isf? Tack

    SvaraRadera
  6. Mmmm... <3
    Denna är oslagbar! Underbar till både jordgubbar och blåbär. Nästa gång ska jag prova vit choklad till...

    SvaraRadera