Vi hade fikagäster häromdagen och svängde snabbt ihop lite kladdkaksmuffins som finns i Leilas "Apiece of cake". Eftersom vi skulle äta dem ganska så snart efter gräddningen blev de riktigt kladdiga i mitten, som det ska vara med kladdkaka i och för sig... Det bästa är väl om de får svalna riktigt, så innandömet "stannar" lite. I kokboken står det som serveringsförslag vispgrädde med färska bär, men inget av det fanns hemma. Däremot Arlas nya chokladvsipgrädde fanns i kylen, och lite choklad blev över från baket så det fick rivas över. Det blev faktiskt en ganska god kombination!
12 st muffins.
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad, 70% (Jag hade marabou premium)
Vispgrädde och bär till garnering.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller mickro, blanda ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en plåt och fyll dem till 2/3.
7. Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
8. Låt dem svalna och garnera efter önskemål och smak!
Mmmmm Gilla!
SvaraRaderaJag har tänkt testa det receptet men inte hunnit med det än. Ser otroligt gott ut.
SvaraRadera