söndag 19 december 2010

Ett perfekt recept på vit chokladtryffel!


Nu har jag gjort ett tredje försök med mina vita chokladtryfflar. Ett stort tack riktas till Johanna och Tove som båda kom med tipset om att öka mängden vit choklad eller minska mängden grädde.
Eftersom jag också blivit utvald som testpilot av Arlas nya smaksatta vispgrädde så tänkte jag slå två flugor i en smäll, och testa jorgubbsgrädden samtidigt som jag skulle få till en bra konsistens på tryffeln. För vit chokladtryffel med smak av jordgubbe låter väl inte helt fel?!?
Tyvärr blev det ganska klen jordgubbssmak. Lite jordgubbsessens eller pureade jordgubbar i också hade nog inte varit fel. Jag fick lösa det genom att rulla några av dem i jordgubbsströssel, och några rullades i mörk choklad och toppades med jordgubbsströssel.
Jag brukar göra tryfflar ganska små, dels är de mäktiga och dels kan man äta flera olika utan att bli övermätt! Av denna satsen blev det cirka 50 tryfflar.

0.5 dl Arlas vispgrädde, smaksatt med jordgubbar
25 g smör
1 tsk honung
200 g vit choklad

Hacka chokladen ganska fint.
Smält den tillsammans med smör, grädde och honung på mycket svag värme under omrörning tills allt är en jämn smet.
Häll i en form som är klädd med plastfolie, och ställ i kyl att stelna.
Forma till kulor och rulla i florsocker eller annat gott :)

10 kommentarer:

  1. Mmm ser gott ut. Vad fint du har gjort på din blogg :)

    SvaraRadera
  2. Söta tryfflar!
    Jag ska prova ditt recept med honung i "smeten" =)

    SvaraRadera
  3. Kul att du hittat ett recept som fungerar, ser himla gott ut

    SvaraRadera
  4. Ser massvis gott ut!
    vit choklad ihop med jordgubb är en underbar kombination så jag kan mycket väl tänka att dessa blev hur goda som helst!! :)

    SvaraRadera
  5. Vad härligt att du lyckades (och att jag kunde hjälpa till)! Det gäller att inte ge sig. Ät och njut nu ordentligt av dina fina tryfflar :)

    SvaraRadera
  6. Ja, roligt att du lyckades! Tryfflarna ser jättegoda ut. :-)

    SvaraRadera