tisdag 14 december 2010

Hemmagjord jordubbsgrädde

En väldigt god och lättgjord grädde som jag har använt till att spackla tårtor med och till cupcakes, en hit båda två! Kan tänka mig att den inte är fy skam som en tårtfyllning heller!
Denna grädden tycker jag smakar likadant som Arlas nya, och kan vara bra att ta till om man inte får tag på Arlas i affären, vilket hände mig häromdagen. Jag räknade ut priset ungefär, och vid denna årstiden så skiljer den faktiskt inte så många kronor i pris, men kan tänka mig att det är billigare till sommaren när det är lite mer säsong för jordgubbar.


3 dl grädde
4 msk mixade jordgubbar
4 msk florsocker

Vispa grädden
Blanda jordgubbarna med florsockret och blanda försiktigt ner i grädden.

5 kommentarer:

  1. ...och helt utan tillsatsämnen också! (Inte för att jag kollat vad den smaksatta grädden innehåller, men tycker man skall undvika alla "oäkta" produkter sånt så långt det går...)

    SvaraRadera
  2. Tove: Så sant så! Det känns alltid bäst när man vet exakt vad som finns i bakverken man gör/ levererar.

    Erika: Den är god! Har du smakat Arlas har du smakat denna :)

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset, har inte prövat jordgubbsgrädden ännu men är nyfiken.

    SvaraRadera