måndag 28 februari 2011

Whipped Cream Cheese Frosting

Denna frosting passar väldigt bra till Red Velvet cake. Den funkar också väldigt bra att spritsa på cupcakes!
Jag har hämtat receptet hos Sockerrus.

300g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver (gör att du kan vispa grädden längre utan att den förvandlas till smör)
0,5 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (enligt Lisa bör kan öka mängden upp till 3 dl om den ska spritsas)

1. Vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål.
2. Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål.
3. Blanda ihop de båda skålarna och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och den är fluffig.
Blir den för lös kan man ställa den i kylen en stund.

4 kommentarer:

  1. Kan tänka mig att den passar alldeles utmärkt till fruktiga muffins eller en kraftig chokladkaka med, gott!

    SvaraRadera
  2. Har länge tänkt testa red velvet, det låter smarrigt.
    Har föresten lagt till din blogg i min blogglista, hoppas att det är ok. :-)

    SvaraRadera
  3. Du är sjukt duktig på att göra tårtor :) keep up the good work :D

    SvaraRadera
  4. Är denna go o fin, lätt att ha mellan lager på tårtan? 😊

    SvaraRadera