lördag 29 januari 2011

Vit chokladsmörkräm

Denna smörkrämen är väldigt lättgjord, och smakar väldigt bra! Inte för smörig och inte för söt. Alla smaker kommer fram men på ett lagom sätt! En sats räcker till att spackla 1-2 tårtor med, beroende på storleken på tårtan och hur tjockt man spacklar.
Receptet har jag hittat hos Bakglädje som i sin tur hittat det på familjeliv.
Jag använde mig av normalsaltat smör, vilket gick jättebra!

100g osaltat smör
100g vit choklad
100g Philadelphiaost

Låt smöret bli mjukt.
Smält den vita chokladen och låt den svalna en aning.
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till det blir en vit fluffig kräm, ca 5 minuter.

3 kommentarer:

  1. Det är min favorit. Den är smidig att göra, den är god och den går utmärkt att frysa. Jag tycker den är så pass mild i smaken att den inte tar över de andra smakerna i tårtan.

    SvaraRadera
  2. brukar också använda den smörkrämen, himla god

    SvaraRadera
  3. Alla verkar gilla denna smörkräm, själv så är jag inte så förtjust i den måste jag säga. Bättre än ren smörkräm, men alldeles för smörig för min smak. Men jag är kanske alldeles för känslig :-)

    SvaraRadera