tisdag 4 januari 2011

Baksidans husmorstips - Från sladdrig till krispig sallad på några minuter



Vanlig sallad har ibland en förmåga att se väldigt vissen och tråkig ut efter bara en dag. Men så länge den inte är brun och gammal utan bara "hängig" så är det lätt att få den fräsch igen!

Strimla den som du vill ha den och lägg den sedan i en skål och fyll på rikligt med kallt vatten.
Efter bara några minuter har salladen svällt upp och blivit lika krispig och god som nyplockad!

Sallad innehåller mycket vatten som försvinner snabbt efter plockning. Men genom att lägga den i vatten så suger den upp och fyller på vätskedepåerna igen.

Detta tipset fick jag när jag gick en kurs i livsmedelshantering.

3 kommentarer:

  1. Vad smart! Det visste jag inte att man kunde föra så. Det ska jag testa nästa gång jag har tråkig sallad hemma. :-)

    SvaraRadera
  2. Himla smart, skall komma ihåg det tipset, blir ju ofta att man tyvärr slänger salladen när den börjar se vissen ut

    SvaraRadera
  3. Perfekt tips. Jag använder det ofta, har för mig att jag fick höra det från min Farmor för många år sedan.

    SvaraRadera