fredag 14 januari 2011

Veckans husmorstips - Lättdiskad degbunke

När man har gjort en vete- eller bröddeg har man oftast en kladdig degbunke som inte alltid är helt lättdiskad. Diskborsten kan också se mindre rolig ut när man är klar eftersom den mesta av degen verkar sitta i den istället.. I stället kan man fylla bunken med kallt vatten och låta stå så i några minuter. "Diska" den sedan i kallt vatten så går det lätt som en plätt att bli att få den ren!
Tipset har jag hittat i en av alla mina kokböcker, kan inte minnas vilken.

Har du ett bra husmorstips tips att dela med dig av? Den kan vara allt från ett bra tips vid bakning eller matlagning till ett miljövänligare alternativ till rengöringsmedel. Hör gärna av dig i en kommentar eller via mejl så presenterar jag det här, givetvis med en hänvisning till ditt namn och blogg om sådan finns! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 kommentarer:

  1. Roligt med tips! Alla behöver den. Mitt bästa tips i samband med lussebullar var att ta pittelite smör på händerna innan man formar dem, då får man underbara mjuka bullar, och det fastnar inte på händerna. Mera finns här:
    http://marimilocakedesign.se/recept/lussekatter-recept-och-hamligheter/

    SvaraRadera
  2. Tack för det tipset MariMilo! Det borde ju funka bra med alla sorters vetedeg!

    SvaraRadera