Denna desserten hade vi på Nyårsafton. Pannacottan gjorde jag enligt detta receptet.
På nätet hittade jag ett recept på champagnegelé som jag gjorde och skulle lägga ovanpå. Tyvärr hade inte pannacotta stelnat ordentligt så på hälften av dem lade sig gelén på botten i stället. Men det funkade det med, smaken var samma, men lite snopet var det allt!
Champagnegelé 6 personer
1 1/2 gelatinblad
1 dl champagne/ mousserande vin
1 dl koncentrerad hallonsaft
1/4 dl strösocker
1/4 dl vatten
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp champagnen, saften, sockret och vattnet.
3. Tillsätt gelatinbladen som får smälta.
4. Låt det svalna till 30 grader så att pannacottan inte smälter när gelén hälls på.
5. Häl försiktigt över pannacotta, ställ i kylen och låt stelna minst två timmar.
Jag pimpade desserten med lite färska hallon och chokladstjärnor.
Låter jättegott!
SvaraRaderachampagnegelé låter riktigt spännande och gott!
SvaraRaderaLåter spännande och lyxigt med champagnegelé!
SvaraRaderaLåter himla smarrigt
SvaraRadera