Dessa muffinsen blir väldigt goda och får en god chokladsmak tycker jag. Receptet är hämtat ur "A piece of cake" och funkar bra att göra både vanliga och minimuffins med. Det blir cirka 12 stora muffins och 50-60 minimuffins. Jag har testat att halvera receptet rakt av vilket också funkade bra!
Jag använder mig ofta av detta, och har varierat en del också:
* Kaffet kan uteslutas om man vill, de smakar inte kaffe men är man ingen kaffedrickare så har man kanske inte det hemma.
* Gräddfilen kan bytas ut mot vanlig naturell yoghurt, som får släppa av lite vätska först så den blir lite fastare.
* Chokladsorterna kan varieras efter tycke och smak. En vanlig Marabou-kaka ger lite barnvänligare smak. Choklad med smak av mint eller apelsin ger också god smak. Man anar bara den extra smaken, den tar inte alls över.
Här är originalreceptet, så kan ni själv anpassa efter hur det passar er!
Chokladmuffins, ca 10 -15 stora eller 50-60 små
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g choklad 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller microvågsugn, rör ner den i smeten.,
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 smet. (Ska du göra cupcakes av muffinsen räcker det nästan att fylla formen till hälften bara eftersom de sväller gankska bra.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter för stora muffins och 10 för små. Låt svalna.
Jag använder mig ofta av detta, och har varierat en del också:
* Kaffet kan uteslutas om man vill, de smakar inte kaffe men är man ingen kaffedrickare så har man kanske inte det hemma.
* Gräddfilen kan bytas ut mot vanlig naturell yoghurt, som får släppa av lite vätska först så den blir lite fastare.
* Chokladsorterna kan varieras efter tycke och smak. En vanlig Marabou-kaka ger lite barnvänligare smak. Choklad med smak av mint eller apelsin ger också god smak. Man anar bara den extra smaken, den tar inte alls över.
Här är originalreceptet, så kan ni själv anpassa efter hur det passar er!
Chokladmuffins, ca 10 -15 stora eller 50-60 små
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g choklad 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller microvågsugn, rör ner den i smeten.,
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 smet. (Ska du göra cupcakes av muffinsen räcker det nästan att fylla formen till hälften bara eftersom de sväller gankska bra.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter för stora muffins och 10 för små. Låt svalna.
Det här är ju nog en absolut favorit, har provat en hel del recept på chokladcupcakes men det här är och förblir bäst (hittills åtminstone). :-) Hur gör du förresten med äggen när du halverar receptet, det blir ju 1,5 ägg...?
SvaraRaderaJa det är verkligen ett superbra recept! Angående äggen så har jag tagit två små ägg, har sett extra stora ägg i affären med, men aldrig testat, det kanske också går bra!
SvaraRaderaDe är en stor favorit, mycket goda! Måste snart göra en ny sats. :-)
SvaraRaderaAlltid gott med choklad!
SvaraRaderasmaskiga muffins!
SvaraRaderajag har inte leilas böcker tyvärr men kikade på dom hos min kompis i dag, de är så himla mysiga hennes böcker!
hittade dig via CupCakefluffan, det är verkligen toppen med en egen glassmaskin!
jag håller på att starta upp en småländsk glassfabrik som heter Mormor Magdas Därproducerade glass!
mvh Angela
Ok, tack för svaret om äggen. ;-) Det är såna frågor jag ibland blir och fundera på...:-) Skall testa det där med två små ägg då!
SvaraRaderaDet där receptet gillar jag också. Och använder 2 ägg till en halv sats. Man kan ju inte göra hela satser av allting när man vill testa så mycket:)
SvaraRadera